- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Formasyon almak ne kadar sürüyor?
(2) Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programının süresi en az iki yarıyıldır. Dersler, iki yarıyıla bölünerek ve bir öğretim yılında tamamlanabilecek şekilde Ek 1’deki ders programına göre yürütülür. Programda Ek 1’de yer almayan bir ders açılamaz.Öğretmenler ne eğitimi alır?
– En az lisans mezunu olmak gerekmektedir. – Eğitim Fakültelerinden mezun olunması gerekir. – Öğretmenlik stajını yapmış olmak da öğretmen olmanın şartları arasında yer alır. – Eğitim fakültesinden mezun değilseniz pedagojik formasyon almanız gerekecektir.Formasyon haftada kaç gün 2021?
Pedagojik formasyon öğrencilerinin okullarda yürütülecek öğretmenlik uygulamalarına tıpkı eğitim fakültelerinde olduğu gibi her bir dönemde 72 saat olmak üzere toplam 144 ders saati katılmaları gerecek.
Öğretmen olmak için hangi okulları okumak gerekir?
Sınıf öğretmeni olmak isteyen kişiler üniversitelerin dört yıllık lisans eğitimi veren Sınıf Öğretmenliği bölümünde eğitim görürler. Bu bölümde derslerini başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler bölümden mezun olduktan sonra işe başlayabilirler.
Eğitim Personeli ne demek?
Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda, eğitim ve öğretim kadrosu dışında büro hizmetlerini sunan personelin yanı sıra yaşamsal hizmetleri sunan temizlik, güvenlik, varsa yemek hizmetleri ve teknik hizmetleri sunan personel bulunmaktadır.Formasyon stajı haftada kaç gün?
Formasyon programı stajı genel olarak haftada 6 saat olarak yapılmaktadır.Pedagojik formasyon dersleri haftada kaç gün?
Pedagojik Formasyon Eğitimi Yaz 2018 Dönemi 7 hafta hızlandırılmış program şeklinde yürütülecektir (1 haftada 2 haftalık ders yükü olacaktır). Dersler Hafta İçi 17:00’den sonra ve Hafta Sonu Cumartesi ve Pazar günleri 4 güne dağıtılacaktır.
Formasyon öğretmenlik Uygulaması kaç hafta?
Her hafta 6 ders saati olmak üzere, öğrenciler bir yarıyılı boyunca toplam 14 hafta ilgili uygulama okulunda staj yapmaktadır. 6 ders saati aynı günde tamamlanabileceği gibi haftanın farklı günlerinde de tamamlanabilir.