- Konu Yazar
- #1
Formasyon Alma Şartları Nelerdir?
Lisans mezunuysanız, mezuniyet ortalamanızın en az 2,5/4 olması gerekmektedir. Yurt dışındaki üniversitelerde eğitim görenlerin YÖK tarafından tanınan bir denklik belgesi almaları gerekir. Bunun ardından formasyon programına başvurabilirler. AÖF mezunları da bu şartları karşılıyorsa formasyon programına başvurabilir.Formasyon kaç yıl sürer?
(2) Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programının süresi en az iki yarıyıldır. Dersler, iki yarıyıla bölünerek ve bir öğretim yılında tamamlanabilecek şekilde Ek 1’deki ders programına göre yürütülür. Programda Ek 1’de yer almayan bir ders açılamaz.Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabilmektedir. Ayrıca eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve bölümü olup da yeterli öğretim üyesi olmayan üniversitelerde ve alanlarda da program açılmamaktadır.
Kimler formasyon Alabilir 2021?
Kimler formasyon Alabilir 2021?Bu programlara MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nun açıkladığı yaklaşık 100’e yakın alandan mezun olan herkes katılabiliyor. Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabiliyor.
Hangi Bölüm Mezunları pedagojik Formasyon Alabilir?
Hangi Bölüm Mezunları pedagojik Formasyon Alabilir?Talim ve Terbiye Kurulunun kararında belirli üniversite ismi yer almadığından lisans programlarına göre başvuru yapılmaktadır. Dolayısıyla ayrıca açık öğretim fakülteleri ya da örgün programlar diye ayırt edilmemiştir. Bundan dolayı açık öğretim öğrencileri ve mezunları da formasyon için başvurabilirler.
Formasyon dersleri haftada kaç gün olur?
Pedagojik Formasyon Eğitimi Yaz 2018 Dönemi 7 hafta hızlandırılmış program şeklinde yürütülecektir (1 haftada 2 haftalık ders yükü olacaktır). Dersler Hafta İçi 17:00’den sonra ve Hafta Sonu Cumartesi ve Pazar günleri 4 güne dağıtılacaktır.Pedagojik formasyon eğitimi hangi bölümler alabilir?
Pedagojik formasyon, üniversitelerin Fen-Edebiyat Fakültelerindeki herhangi bir bölümden alınmış eğitimin ardından, o bölüm mezunlarının öğretmenlik yapabilmesi için uygulanır. Sınıf yönetimi, öğretmenlik mesleğine giriş gibi derslerden oluşmaktadır.Üniversitelerin ilgili lisans programlarından mezun olan ve şartları taşıyan adaylar, pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına başvurabilecek.