SoruCevap
Yeni Üye
- Konu Yazar
For Ve Since Nasıl Ayırt Edilir? For ve since kelimeleri İngilizce dilbilgisinde zaman belirtmek için kullanılır. İkisi de geçmiş zamanda gerçekleşen bir olayı ifade etmek için kullanılır. Fakat kullanımları arasında bazı farklılıklar vardır. For, belirli bir süreyi ifade ederken since ise bir başlangıç noktasını belirtmek için kullanılır. For, gelecekteki bir zamandan geriye doğru olan süreyi ifade ederken since, geçmişten başlayarak bugüne kadar olan süreyi ifade eder. Örneğin, “I have been studying English for 2 years” cümlesinde for kullanılmıştır. “I have been studying English since 2018” cümlesinde ise since kullanılmıştır.
İçindekiler
I have been studying English for 2 years. (2 yıldır İngilizce çalışıyorum.)
I have been living in Istanbul since 2010. (2010 yılından beri İstanbul’da yaşıyorum.)
I have been working on this project for a week. (Bu projede bir haftadır çalışıyorum.)
I have been waiting for the bus since 8 o’clock. (Otobüsü saat 8’den beri bekliyorum.)
For cümlelerinde süre belirtilirken genellikle “for + zaman dilimi” kullanılır.
Since cümlelerinde ise başlangıç noktası belirtilirken genellikle “since + tarih veya olay” kullanılır.
For ve Since kelimeleri genellikle Present Perfect Tense cümlelerinde kullanılır.
Zaman dilimi mi ifade ediliyor? Eğer zaman dilimi ifade ediliyorsa, genellikle “for” kullanılır.
Başlangıç noktası mı ifade ediliyor? Eğer başlangıç noktası ifade ediliyorsa, genellikle “since” kullanılır.
İngilizce dilbilgisi kitapları
İngilizce dilbilgisi web siteleri
İngilizce dil eğitimi veren kurslar
For ve Since kelimelerini doğru bir şekilde kullanarak, İngilizce cümlelerinizi daha anlamlı hale getirebilir ve iletişim becerilerinizi geliştirebilirsiniz.
Since cümlelerinde zaman ifadesi olarak tarih, yıl, mevsim kullanılabilir.
Since cümlelerinde geçmişe referans verilirken for cümlelerinde geleceğe referans verilir.
Since cümlelerinde “since” kelimesi genellikle cümlenin başında kullanılır.
Since cümlelerinde “since” kelimesinden sonra genellikle bir tarih veya zaman ifadesi gelir.
Since cümlelerinde “since” kelimesi zamanı belirtmek için kullanılırken for cümlelerinde süreyi belirtmek için kullanılır.
İçindekiler
Nasıl Ayırt Edilir?
For ve Since kelimeleri İngilizcede zaman ifadeleri olarak kullanılır. Bu kelimelerin doğru şekilde kullanılması, cümlelerin anlamını ve zamanı doğru bir şekilde ifade etmek için önemlidir.
For ve Since Arasındaki Fark Nedir?
For ve Since, farklı zaman ifadeleri olarak kullanılır. For, bir zaman dilimini ifade ederken Since, bir başlangıç noktasını ifade eder.
For Nasıl Kullanılır?
For, belirli bir süreyi ifade etmek için kullanılır. Örneğin:I have been studying English for 2 years. (2 yıldır İngilizce çalışıyorum.)
Since Nasıl Kullanılır?
Since, bir başlangıç noktasını ifade etmek için kullanılır. Bu başlangıç noktası genellikle bir tarih veya olay olabilir. Örneğin:I have been living in Istanbul since 2010. (2010 yılından beri İstanbul’da yaşıyorum.)
For ve Since Arasındaki Örnek Cümleler Nelerdir?
For ve Since kelimelerinin kullanımını daha iyi anlamak için örnek cümlelere bakalım:I have been working on this project for a week. (Bu projede bir haftadır çalışıyorum.)
I have been waiting for the bus since 8 o’clock. (Otobüsü saat 8’den beri bekliyorum.)
For ve Since Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
For ve Since kullanırken bazı noktalara dikkat etmek önemlidir:For cümlelerinde süre belirtilirken genellikle “for + zaman dilimi” kullanılır.
Since cümlelerinde ise başlangıç noktası belirtilirken genellikle “since + tarih veya olay” kullanılır.
For ve Since kelimeleri genellikle Present Perfect Tense cümlelerinde kullanılır.
For ve Since Nasıl Ayırt Edilir?
For ve Since kelimelerini ayırt etmek için aşağıdaki soruları kendimize sorabiliriz:Zaman dilimi mi ifade ediliyor? Eğer zaman dilimi ifade ediliyorsa, genellikle “for” kullanılır.
Başlangıç noktası mı ifade ediliyor? Eğer başlangıç noktası ifade ediliyorsa, genellikle “since” kullanılır.
For ve Since Kullanımının Önemi Nedir?
For ve Since kelimelerinin doğru kullanımı, cümlelerin anlamını ve zamanı doğru bir şekilde ifade etmek için önemlidir. Yanlış kullanımı, cümlelerin anlamının değişmesine veya yanlış anlaşılmasına yol açabilir.
For ve Since İle İlgili Diğer Sorular
For ve Since ile ilgili daha fazla soru ve örnek cümleler için aşağıdaki kaynaklara başvurabilirsiniz:İngilizce dilbilgisi kitapları
İngilizce dilbilgisi web siteleri
İngilizce dil eğitimi veren kurslar
For ve Since kelimelerini doğru bir şekilde kullanarak, İngilizce cümlelerinizi daha anlamlı hale getirebilir ve iletişim becerilerinizi geliştirebilirsiniz.
For Ve Since Nasıl Ayırt Edilir?
For ve since cümlelerinde zaman ifadeleri kullanılır. |
For cümlelerinde süre belirtilirken since cümlelerinde başlangıç zamanı belirtilir. |
For cümlelerinde genellikle süre zarfı kullanılırken since cümlelerinde genellikle tarih kullanılır. |
For cümlelerinde gelecekteki bir zamandan bahsedilirken since cümlelerinde geçmişteki bir zamandan bahsedilir. |
For cümlelerinde zaman ifadesi olarak saat, gün, hafta, ay, yıl kullanılabilir. |
Since cümlelerinde zaman ifadesi olarak tarih, yıl, mevsim kullanılabilir.
Since cümlelerinde geçmişe referans verilirken for cümlelerinde geleceğe referans verilir.
Since cümlelerinde “since” kelimesi genellikle cümlenin başında kullanılır.
Since cümlelerinde “since” kelimesinden sonra genellikle bir tarih veya zaman ifadesi gelir.
Since cümlelerinde “since” kelimesi zamanı belirtmek için kullanılırken for cümlelerinde süreyi belirtmek için kullanılır.