AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fonksiyonel Tip saglik kocu nasil olunur?

Editör

Yeni Üye

Fonksiyonel Tıp sağlık koçu nasıl olunur?​

Fonksiyonel Tıp Yaşam Koçları yaklaşık 1 yıl süren bir eğitime tabi tutuluyor. Eğitim öncesi mülakatla alım yapılıyor, eğitim sonrası ise uygulamalı sınav. Eğitim süresince kronik hastalıklarda beslenme şekilleri ve nasıl uygulatılacağı da konusunda sağlık koçları da tam donanımlı hale getiriliyor.

Diyetisyenlik belgesi nasıl alınır?​

Diyetisyenlik belgesi nasıl alınır?
Beslenme Sertifikası Eğitim sonunda 10 sorudan oluşan 10 dakika süre sınırı bulunan online sınav uygulanmaktadır. Konuları tamamladıktan sonra sınav otomatik olarak karşınıza çıkmaktadır. Sertifika sınavını 100 üzerinden en az 60 alarak başarıyla tamamlayan kişilere Beslenme belgesi (katılım sertifikası) verilmektedir.

Fonksiyonel Tıp koçu ne yapar?​

Fonksiyonel Tıp koçu ne yapar?
Fonksiyonel Tıp ve Wellness Koçları, danışanı zinde bir yaşam ile ilgili kendi belirlediği hedefleri geliştirmesi ve gerçekleştirmesi için desteklemek ve güçlendirmek amacıyla danışan merkezli bir süreçte, bireyler ve gruplarla birlikte çalışır.

Fonksiyonel Tıp diyetisyen ne demek?​

Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni, üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümlerinden mezun olduktan sonra fonksiyonel tıp ve fonksiyonel beslenme konularında eğitim almış kişidir. Genellikle kronik durum veya hastalıklarla ilgilenir. Sporda beslenme alanında da ilerleyebilir. Bireye bütüncül yaklaşır.

Sağlıklı beslenme sertifikası ne işe yarar?​

Sağlıklı beslenme sertifikası ne işe yarar?
Sağlıklı Beslenme Kursu sertifikası ile Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Aile ve Tüketici Bilimleri alanında çalışabilirler. Kurumumuzdan alacağınız tüm kurslar ve sertifikalar Üniversite onaylı olacağı için Türkiye’nin her yerinde geçerlidir.

Kimler fonksiyonel tıp eğitimini?​

Kimler fonksiyonel tıp eğitimini?
Katılımcılarımız arasında hemşireler, eczacılar, fizyoterapistler, biyologlar, psikologlar ve bu işi aşkla yapmaya adanmış her meslekten azimli bir grup var. verilir. Programı başarı ile tamamlayarak her iki sertifikayı da alanların iletişim bilgileri Fonksiyonel Tıp Akademisi web sayfasında ilan edilir.
Fonksiyonel tip diyetisyen ne demek?​

Fonksiyonel tip diyetisyen, beslenme ve diyetetik alanında üniversite eğitimini tamamlamış ve ardından fonksiyonel tıp ve fonksiyonel beslenme konularında özel bir eğitim almış olan kişidir. Genellikle kronik hastalıklar ve durumlarla ilgilenen fonksiyonel tip diyetisyenler, bireye bütüncül bir yaklaşım sergilerler. Ayrıca spor alanında da beslenme danışmanlığı yapabilirler.

Bu tür diyetisyenler, sadece beslenme konusuna odaklanmak yerine, kişinin genel sağlığını iyileştirmeye ve kronik sağlık sorunlarını yönetmeye yardımcı olmak amacıyla bireysel ve holistik bir yaklaşım benimserler. Bu nedenle fonksiyonel tip diyetisyenler, sadece mevcut semptomlara değil, semptomların kökenine de odaklanarak tedavi sürecini yönlendirirler.

Fonksiyonel tip diyetisyenler genellikle laboratuvar test sonuçlarına dayalı olarak beslenme planları oluşturur ve beslenme ile birlikte uygun destek programlarını da düzenlerler. Böylece bireyin vücudunu tam potansiyeliyle çalışmaya teşvik ederler.

Geri