AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fondu malzemeleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fondü malzemeleri nelerdir?​

Çikolata Fondü Tarifi İçin Malzemeler
- 50 gr bitter kare çikolata.
- 50 gr sütlü kare çikolata.
- 1/2 (yarım) paket sıvı krema.
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 kase çilek.
- 2 adet kivi.
- Turunç kabuğu reçeli.
- Marshmallow.

Fondü çeşitleri nelerdir?​

Fondü çeşitleri nelerdir?
Et fondüler, yağda ve sebze çorbasının içinde pişirilenler olarak ikiye ayrılıyor. Yağda pişirilen et fondü, patates kızartmasıyla servis ediliyor. Sebzelerin içinde pişirilen fondue chinoise’ı bitirdikten sonra suyunu çorba olarak içebiliyorsunuz. Diğer çeşitler ise elbette peynirli ve çikolatalı.

Fondü için hangi çikolata kullanılır?​

Fondü için hangi çikolata kullanılır?
Fransa, İtalya ve İsviçre ile özdeşleştirilen fondü, erimiş çikolata ve meyve dilimleri ile hazırlanan bir yiyecektir. Yapımında bitter, sütlü veya beyaz çikolata kullanılabilir.

Evde fondü nasıl yapılır?​

Fondü yapılışı Çikolataları küçük parçalara ayırın ve kremayı tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Çikolata parçalarını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Kremalı çikolatayı fondü kabına alıp çeşitli mevsim meyveleri, gofret ve kek dilimleriyle birlikte servis edin.

Nutella ile fondü nasıl yapılır?​

Nutella ile fondü nasıl yapılır?
Nutellalı Fondü Tarifi Nasıl Yapılır?
- 2 kaşık dolusu nutellayi bir tabağa alalım.
- Küçük boy tencerede kaynayan suyun üzerine tabağı yerleştirelim.
- Benmari usulü erittiğimiz çikolata akıcı kıvamı alana kadar ara ara karıştıralım.
- Daha önce doğramış olduğunmuz meyveleri çikolataya banarak afiyetle yiyelim. 😍

Süt fondü nedir?​

Süt fondü nedir?
Fondü (Fransızca Fondue olarak geçer), her ne kadar Fransız mutfağının dünya çapında tanınan lezzetlerinden olsa da aslen İsviçre, Fransa ve İtalya’ya özgü eritilmiş peynire uzun çubuklar yardımıyla ekmek batırılarak yenilen bir yiyecektir. Aslında daha çok İsviçre orjinli bir yemek desek yalan da olmaz.
Fondü çatalı nedir?​
Fondü; İsviçre, Fransa ve İtalya’ya özgü eritilmiş peynirle yapılan bir yiyecek. Portatif bir ocağın üzerinde ortak kullanılan bir tencere içinde eritilen peynir, uzun çatallara takılan ekmek yardımıyla alınarak yenir.

Fondü Çikolatası evde nasıl yapılır?​

Fondü Çikolatası evde nasıl yapılır?
Fondü Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çikolatalar benmari usulü eritilir.
- İçerisine krema eklenip, tahta kaşıkla karıştırılarak sos kıvamına getirilir.
- Fondünün içerisine boşaltılır.
- Etrafına meyveler dilimlenip dizilerek, sosa batırılıp afiyetle yenir.

Fondü seti ne demek?​

Fondü seti ne demek?
Fondü setleri, malzemelerin eritilmiş çikolata, peynir ya da yağa batırılarak lezzeti bir hale getirilmesi ve bu şekilde tüketilmesini sağlayan bir ürün olarak ortaya çıkıyor. Fondü, Türkiye’de kendini daha çok tatlı alanında tanıtan bir yöntem olarak yer alıyor.

Kremasız fondü nasıl yapılır?​

Kremasız Fondü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çikolatalarımızı parçalara ayırıyoruz.
- Daha sonra en kısık ateşte sütümüzü ısıtıyoruz.
- Parçaladığımız çikolataları yavaş yavaş sütün içine atıyoruz ve sürekli karıştırıyoruz.
- Çikolatalar tamamen eridiğinde fondümüz hazırdır. 2 türk kahvesi fincanı çıkıyor.

Fondü nedir nasıl yapılır?​

Fondü nedir nasıl yapılır?
 
Fondü, genellikle sosların eritildiği bir tencerede ısıtılır ve ardından uzun çubuklar veya çatal yardımıyla ekmek, meyve ya da atıştırmalıklara batırılarak yenilen bir yemektir. İsviçre, Fransa ve İtalya mutfağında yaygın olan bu lezzetli yemek çeşidi, peynirli, çikolatalı, etli veya sebzeli gibi farklı çeşitlere sahiptir.

Fondü yapımı oldukça basittir. Genellikle çikolata fondu için; bitter ve sütlü çikolata, krema, tereyağı gibi malzemeler kullanılır. Malzemeler tencerede eritilir ve fondü kabına alınarak çeşitli meyve dilimleri, marshmallow veya gofret gibi atıştırmalıklar ile servis edilir.

Fondü çeşitleri arasında; peynirli fondü, çikolatalı fondü, et fondü, sebzeli fondü gibi farklı seçenekler bulunmaktadır. Her çeşidin kendine özgü bir tarifi ve sunumu vardır.

Fondü setleri ise fondü yapımını ve servisini kolaylaştıran araçlar içerir. Genellikle fondü setlerinde fondü tenceresi, ısıtıcı, fondü çatalı gibi gereçler bulunur.

Evde fondü yaparken kremasız bir alternatif arıyorsanız, süt ve çikolatayı kullanarak kremasız bir fondü hazırlayabilirsiniz. Sütü ısıtarak içine parçaladığınız çikolataları ekleyip eriterek kremasız bir fondü elde edebilirsiniz.

Sonuç olarak, fondü farklı lezzet seçeneklerine sahip keyifli bir yemek türüdür ve evde kolayca hazırlanabilir. Herkesin damak zevkine uygun bir fondü çeşidi bulunabilir ve arkadaşlarınızla ya da ailenizle eğlenceli bir fondü akşamı geçirebilirsiniz.
 
Geri
Üst