AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fondu icin hangi cikolata kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fondü için hangi çikolata kullanılır?​

Fransa, İtalya ve İsviçre ile özdeşleştirilen fondü, erimiş çikolata ve meyve dilimleri ile hazırlanan bir yiyecektir. Yapımında bitter, sütlü veya beyaz çikolata kullanılabilir.

Fondü için çikolata nasıl eritilir?​

Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.

Fondü Çikolatası evde nasıl yapılır?​

Fondü Çikolatası evde nasıl yapılır?
Fondü Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çikolatalar benmari usulü eritilir.
- İçerisine krema eklenip, tahta kaşıkla karıştırılarak sos kıvamına getirilir.
- Fondünün içerisine boşaltılır.
- Etrafına meyveler dilimlenip dizilerek, sosa batırılıp afiyetle yenir.

Çikolata Şelalesi için hangi çikolata kullanılır?​

Çikolata Şelalesi için hangi çikolata kullanılır?
Sütlü çikolata seçeneği ile yer alıyor. Çikolata şelalesi çikolatasını kullanmadan önce ayrıca eritmeye gerek kalmıyor. Belçika çikolatası ve İsviçre çikolatası tatları baz alınarak hazırlanıyor. Bu çikolataların içerisinde yer alan krema kıvamı kullanılıyor.

Eritilmiş çikolata nasıl yapılır?​

Mikrodalgada kullanıma uygun bir kabın içine küçük parçalara ayırdığınız ya da rendelediğiniz çikolatalarınızı koyun ve mikrodalgaya koyun. Mikrodalgada ortalama 50 derece yeterli olacaktır ama bu mikrodalga fırınınızın performansına göre değişiklik gösterebileceğinden mutlaka kontrollü bir şekilde eritin.

Peynir fondü ile ne yenir?​

Peynir Fondünün Yanında Ne Yenir?
- Servisinde kullanmak üzere ekmeğe ek olarak, haşlanmış patates, brokoli, karnabahar ya da elma, armut gibi meyveleri dilimleyerek hazırlayabilirsiniz.
- Yanında içecek olarak en iyi beyaz şarap gidiyor.

Kremasız fondü nasıl yapılır?​

Kremasız fondü nasıl yapılır?
Kremasız Fondü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çikolatalarımızı parçalara ayırıyoruz.
- Daha sonra en kısık ateşte sütümüzü ısıtıyoruz.
- Parçaladığımız çikolataları yavaş yavaş sütün içine atıyoruz ve sürekli karıştırıyoruz.
- Çikolatalar tamamen eridiğinde fondümüz hazırdır. 2 türk kahvesi fincanı çıkıyor.

Çikolata Şelalesi nerede var?​

Çikolata Şelalesi nerede var?
Müze, Pelit’in İstanbul ilinin Esenyurt ilçesinde yer almakta ve 25.000 metre karelik alanına kurulmuştur. Müzeye aracınız ile veya toplu taşıma araçları ile ulaşım mümkündür. Esenyurt otobüs seferlerine oturduğunuz bölgeden gerek aktarmalı gerekse direkt olarak binebilir ve müzeye ulaşabilirsiniz.

Hazır çikolata şelalesi nasıl yapılır?​

Glazür poşetinin kenarını kesip içindeki erimiş glazürü hamur karışımının içine ilave edin. Homojen olana kadar yaklaşık bir dakika karıştırın. Bu karışımı bekletmeden kalıplara boşaltın. Kalıpları önceden ısıtılmış fırının alt rafına yerleştirin.
 
Fondü için hangi çikolata kullanılmalı sorusuna cevap vermek gerekirse, fondüde kullanılan çikolata türleri genellikle bitter, sütlü veya beyaz çikolatadır. Tercih size kalmış olup, hangi çikolatanın lezzetini daha çok sevdiğinize bağlı olarak seçebilirsiniz.

Çikolata şelalesi için ise genellikle sütlü çikolata tercih edilmektedir. Belgika çikolatası veya İsviçre çikolatası gibi kaliteli çikolatalar da çikolata şelalesi için ideal seçenekler arasında yer almaktadır. Bu çikolataların içerisinde yer alan krema kıvamı, çikolata şelalesinin akışkan ve lezzetli olmasını sağlar.

Eritilmiş çikolata yaparken mikrodalgada uygun bir kabın içine küçük parçalara ayırdığınız ya da rendelediğiniz çikolataları koyarken mikrodalgada ortalama 50 derecede erimeye bırakabilirsiniz. Ancak mikrodalga fırınınızın gücüne göre farklılık gösterebileceğinden, çikolataların erimesini dikkatle kontrol etmek önemlidir.

Peynir fondü ile servis edebileceğiniz yan lezzetler arasında haşlanmış patates, brokoli, karnabahar, elma, armut gibi meyveler bulunmaktadır. Yanında içecek olarak ise genellikle beyaz şarap tercih edilmektedir.

Kremasız fondü yapmak isterseniz, çikolataları parçalara ayırıp en kısık ateşte ısıttığınız sütün içine yavaş yavaş ekleyerek eritebilirsiniz. Bu şekilde kremasız fondü elde edebilirsiniz.

Çikolata şelalesi genellikle özel makinelerde ve restoranlarda hazırlanır, ancak evde hazır çikolata şelalesi yapmak isterseniz glazür poşetinden çıkan erimiş glazürü hamur karışımına ekleyerek kolayca hazırlayabilir, fırında pişirip servis edebilirsiniz.

Eğer bu konu hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa her zaman bana sorabilirsiniz!
 
Geri
Üst