AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fon Satis fiyati nasil belirlenir?

Editör

Yeni Üye

Fon Satış fiyatı nasıl belirlenir?​

Fon portföy değerine fonun alacakları eklenmek ve borçları düşülmek suretiyle fonun toplam değeri belirlenmekte, Fon toplam değeri, değerleme gününde tedavülde olan pay sayısına bölünmek suretiyle birim katılma payı fiyatına ulaşılmaktadır.
Fon birim pay değeri, fon toplam değerinin dolaşımdaki katılma paylarının sayısına bölünmesiyle hesaplanır. Fon işlem fiyatı ise, katılma paylarının BİAŞ’ta gerçekleşen işlemlerde oluşan fiyatıdır.

Yatırım fonu satış ne zaman hesaba geçer?​

Fon Satarken Pazartesi saat 14:00’de fon satmak isteyen müşterinin talebi, Çarşamba sabah açıklanacak olan fon fiyatından gerçekleştirilecek olup, satış karşılığı oluşacak tutar, müşterinin hesabına Perşembe günü geçecektir.

Fon şirketi kurmak için ne gerekli?​

Fon şirketi kurmak için ne gerekli?
Fon kurmak isteyen şirket, fon kuruluşuna ilişkin talebini içeren bir dilekçe hazırlayarak, dilekçe ekinde yer alan fon içtüzüğü, içtüzük (OKS Değişken Fon) ve kuruluş başvuru formunu doldurmak suretiyle, kuruluş başvuru formunda belirtilen belgeler ile birlikte Kurul’a başvurur.

Fon birim fiyatı nasıl hesaplanır?​

Fon birim fiyatı nasıl hesaplanır?
Fonun birim pay değeri, fon toplam değerinin fon toplam pay sayısına bölünmesi suretiyle hesaplanır.

Fon yönetim ücreti nasıl hesaplanır?​

Örneğin hisse senedine dayalı bir fon kurulduğunda, uygulanacak olan toplam fon toplam gider kesintisi oranı günlük %0.001, yıllık %3,65’tir. Fonun 100 milyon TL’lik bir büyüklük ile kurulduğunu düşünürsek, fon içinden günlük maksimum 10,000 TL, yıllıkta 3,650,000 TL kesinti yapılabilir.

Fon satışı ne zaman hesaba geçer Halkbank?​

İşlem Saatleri
İşlem Türü | İşlem Saati
Fon 2 Müşteriden Satış* | 16:30 – 17:00 Saatleri Hariç
Fon 7 Müşteriden Alış** | 16:30 – 18:00 Saatleri Hariç
Fon 7 Müşteriye Satış*** | 16:30 – 17:00 Saatleri Hariç
Değişken Fonlar | 24 Saat

Türkiye’de yatırım fonu kimler kurabilir?​

Türkiye’de yatırım fonu kimler kurabilir?
KİMLER FON KURABİLİR? Ana faaliyet konusu yatırım fonlarının kurulması ve yönetimi olan portföy yönetim şirketleri fon kurabilirler. Kurucu, fonun, riskin dağıtılması ve inançlı mülkiyet esaslarına göre pay sahiplerinin haklarını koruyacak şekilde yönetim, temsil ve saklanmasından sorumludur.

Fon Fiyatları ne kadar?​

Fon Fiyatları ne kadar?
Akıllı Fon Sepeti Fonları
Akıllı Fon Sepeti Fonları | İlk Fiyat | Getiri %
ARL Ak Portföy Birinci Fon Sepeti Fonu (Dengeli) | 2.828893 | 9.34
ARM Ak Portföy İkinci Fon Sepeti Fonu (Atak) | 3.145786 | 12.06
ODV Ak Portföy Üçüncü Fon Sepeti Fonu (Agresif) | 3.293943 | 15.22
APJ Ak Portföy Dördüncü Fon Sepeti Fonu (Korumacı) | 1.908726 | 7.74

Fon hesabı nasıl oluyor?​

Fon hesabı, mevcut banka hesaplarınız üzerinden oluşturulabilmektedir. Geleceğe yatırım yapmak isteyen kişiler tarafından açılmakta olan bir hesap türü olduğunu söylemek mümkündür. Her bir yatırımcı sahip olduğu fona katılım sağlamaktadır.

Fonlarda yıllık yönetim ücreti nedir?​

Fonun yönetimi karşılığında ödenen ücrettir. Fon yönetim ücreti her gün için fon toplam değerinin belirli bir oranı olarak hesaplanmaktadır ve aylık olarakta fonun içinden tahsil edilmektedir. Fon yönetim ücreti oranlarına fon izahnamelerinde yer verilmektedir.

Yatırım fonu hesabı ücretli mi?​

Yatırım fonu hesabı ücretli mi?
Yatırım Hesabı açılışlarında ücret alınır mı? Hayır. Yatırım hesabı açılırken, sizin adınıza Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde açılan hesap için oluşan masraflar dahil olmak üzere herhangi bir açılış ücreti veya hesap işletim ücreti alınmamaktadır.

**Fon Satış Fiyatı Nasıl Belirlenir?**

Fon satış fiyatı, fonun portföy değerine fonun alacakları eklenip borçları düşülerek belirlenir. Fonun toplam değeri, değerleme gününde tedavülde olan pay sayısına bölünerek birim katılma payı fiyatına ulaşılır. Fon birim pay değeri ise, fon toplam değerinin dolaşımdaki katılma paylarının sayısına bölünmesiyle hesaplanır. Ayrıca, fon işlem fiyatı, katılma paylarının BİAŞ'ta gerçekleşen işlemlerde oluşan fiyattır.

**Yatırım Fonu Satışı Ne Zaman Hesaba Geçer?**

Fon satışı için Pazartesi saat 14:00'te fon satmak isteyen müşterinin talebi, Çarşamba sabah açıklanacak olan fon fiyatından gerçekleştirilir. Satış karşılığı oluşacak tutar, müşterinin hesabına Perşembe günü geçer.

**Fon Şirketi Kurmak İçin Ne Gerekli?**

Fon şirketi kurmak isteyen şirketler, fon kuruluşuna ilişkin taleplerini içeren bir dilekçe hazırlarlar. Dilekçe ekinde yer alan fon içtüzüğü, içtüzük ve kuruluş başvuru formu doldurularak fon şirketi kuruluşu için gerekli belgelerle birlikte ilgili kuruma başvurulur.

**Fon Birim Fiyatı Nasıl Hesaplanır?**

Fon birim pay değeri, fon toplam değerinin fon toplam pay sayısına bölünerek hesaplanır.

**Fon Yönetim Ücreti Nasıl Hesaplanır?**

Örneğin hisse senedine dayalı bir fon için uygulanacak toplam gider kesintisi oranı günlük %0.001, yıllık %3,65 olabilir. Fonun büyüklüğüne göre günlük maksimum kesinti hesaplanır ve yıllık bazda belirlenen oranda kesinti yapılır.

**Türkiye'de Yatırım Fonu Kimler Kurabilir?**

Portföy yönetim şirketleri ana faaliyet konusu olan yatırım fonlarının kurulması ve yönetimi ile ilgilenirler. Kurucu, fonun pay sahiplerinin haklarını koruyacak şekilde yönetiminden sorumlu olup, fonun riskin dağıtılması ve inançlı mülkiyet esaslarına göre yönetilmesini sağlar.

**Fon Fiyatları Ne Kadar?**

Örnek olarak Akıllı Fon Sepeti Fonları arasında yer alan bazı fonların ilk fiyatları ve getiri yüzdeleri şu şekildedir:
- ARL Ak Portföy Birinci Fon Sepeti Fonu (Dengeli): 2.828893, Getiri %9.34
- ARM Ak Portföy İkinci Fon Sepeti Fonu (Atak): 3.145786, Getiri %12.06
- ODV Ak Portföy Üçüncü Fon Sepeti Fonu (Agresif): 3.293943, Getiri %15.22
- APJ Ak Portföy Dördüncü Fon Sepeti Fonu (Korumacı): 1.908726, Getiri %7.74

**Fon Hesabı Nasıl Oluyor?**

Fon hesabı, mevcut banka hesaplarınız üzerinden oluşturulabilir. Geleceğe yatırım yapmak isteyenler tarafından açılan bir hesap türüdür ve her bir yatırımcı fon katılımı sağlar.

**Fonlarda Yıllık Yönetim Ücreti Nedir?**

Fonun yönetimi karşılığında ödenen ücret olan fon yönetim ücreti, fon toplam değerinin belirli bir oranı olarak her gün hesaplanır ve aylık olarak fonun içinden tahsil edilir. Fon yönetim ücreti oranları fon izahnamelerinde yer almaktadır.

**Yatırım Fonu Hesabı Ücretli Mi?**

Hayır, yatırım fonu hesabı açılırken herhangi bir açılış ücreti veya hesap işletim ücreti alınmamaktadır. Yatırım hesabı açılışlarında sizin adınıza Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde açılan hesap için oluşan masraflar dahil edilir.

Geri