Fokaça Ekmeği (İtalyan Ekmeği)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fokaça Ekmeği (İtalyan Ekmeği) Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı kimyon
Pulbiber yahut fesleğen (Baharat kullanabilirsiniz ben kullanmadım)
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak rendesi
Çeri domates
Biber
Zeytin (İsteğe bağlı)

Fokaça Ekmeği (İtalyan Ekmeği) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık su, şeker, mayayı bir kaba alalım.
Sırası ile öteki materyalleri koyup kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
Hamurun üzerini örtelim en az 35 dk mayalanmaya bırakalım.
Sosu için tüm gereçleri bir kasede karıştıralım.
Mayalanan hamuru tart kalıbını hafif yağladıktan sonra elimizle açarak kalıbın içine eşit ölçüde yayalım.
Hazırladığımız sosu bir fırça ile hamurun her yerine güzelce sürelim.
Çeri domatesleri aralıklı formda yeteri kadar hafif bastırarak dizelim.
Biberleri de koyalım.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
Fırından çıkınca pak bezle örtelin dinlensin.Focaccia nefis italyan ekmeği kahvaltı için olağanüstü bir alternatif deneyeceklere afiyet olsun
 
Geri
Üst