- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Foet kodu ne demek?
FOET (Eğitim ve Öğretim Alanları Sınıflaması), temel ve sürekli eğitim, genel ve mesleki eğitim ile ilgili tüm eğitim programlarını sadece bir EĞİTİM ve ÖĞRETİM ALANI içinde sınıflandırmak için Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (EUROSTAT) öncülüğünde hazırlanmış bir sınıflamadır.E-yaygın Kurs başvurusu nasıl yapılır?
Başvuru işlemleri 02 Ağustos-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında “e-Yaygın sistemi-Başvurular / Usta Öğretici Başvurusu” ekranı üzerinden yapılacaktır. 1. e-yaygin.meb.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet şifrenizle giriş yaparak “Başvurular – Usta Öğretici Başvurusu” menüsünden online başvuru yapılacak.E-yaygın hangi kurslar var?
— Seçiniz —
Hayat boyu öğrenme kursları nedir?
Halk eğitim merkezleri, açık öğretim okulları, olgunlaşma enstitüleri, destekleme ve yetiştirme gibi kurslar hayat boyu öğrenme kurumları içerisindedir.
El sanatları kursları nelerdir?
Bakanlığımızca yaygın kültürel eğitim faaliyetleri kapsamında Tezhip, Minyatür, Hüsn-i Hat, Ebru ve Katı’ gibi Türk süsleme sanatları kursları, Şal Dokumacılığı, Tel Kırma, Motifli Yün Çorap, Gej Kumaş, Harik Yapımı, Seramik, Edirnekâri, Akçe Kesesi ve Gergef İşlemeciliği, Oltu Taşı İşlemeciliği, Sepet Örme, Ağaç …Iğne oyası modülü kaç saat?
İğne Oyası, kurs programı içerik bilgileri genel olarak aşağıda verilmiştir. – Kurs programının toplam eğitim süresi MEB mevzuatı çerçevesinde her bir ders saati 40 dakika olmak üzere 216 ders saati olarak planlanmıştır.E-yaygın kişisel bilgiler nasıl yapılır?
E-yaygın sistemine nasıl üye olunur? E-yaygın sistemi anasayfasından Üye ol seçeneğine tıkladığınızda t.c. kimlik numarası, ad, soyad, baba ve anne adı, doğum yeri ve tarihi ve iletişim bilgileri gibi özel bilgiler istenmektedir.
Çorlu halk eğitim Merkezi hangi kurslar var?
ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER…
Hayat boyu öğrenme faaliyetleri nelerdir?
Hayat Boyu Öğrenme Kurumları arasında Yaygın eğitim programları, yetişkin eğitimi okuma – yazma faaliyetleri, Halk eğitim, Mesleki eğitim, Açık Öğretim okulları, Yüksek öğretim, Yurtdışı eğitim olanakları, engelsiz öğrenim ve e- öğrenme kaynakları yer alıyor.Hayat boyu öğrenme merkezine bağlı kurumlar nelerdir?
Hayat boyu öğrenme kurumları Genel Müdürlüğe bağlı hayat boyu öğrenme faaliyetlerini düzenleyen halk eğitimi merkezi, olgunlaşma enstitüsünü ve açık öğretim okullarını kapsıyor.El Sanatları belgesi nasıl alınır?
Ustalık eğitimi kursuna kayıt yaptırmak için Kalfalık Belgesine sahip olmak. Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.
El Sanatları Bölümü nasıl?
Geleneksel El Sanatları Bölümü, öğrencileri gelecek hayatlarında Ebru, seramik, halıcılık, yapmacıklı, oya yapımcılığı, deri işçiliği gibi pek çok alanda çalışma imkanına sahip olur. Bu bölümde farklı el işi ve sanatlar öğretiliyor. Bu bölüm, 2 yıllık bir önlisans bölümüdür ve yetenek sınavı ile öğrenci kabul eder.