SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Foccia (İtalyan Ekmeği) Yok Bu türlü Bir Lezzet Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için :
1 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı silme tuz
Yeteri kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz)
Üstüne gelicek materyaller :
1 tane domates
1 tane kapya biber
1 avuç çekirdeksiz yeşil zeytin
8-10 tane çekirdeksiz siyah zeytin
Yeteri kadar zeytinyağı
1 tutam biberiye yahut rastgele bir kokulu baharat ot isteğe bağlı
Foccia (İtalyan Ekmeği) Yok Bu türlü Bir Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurun hazırlanışı. 1 bardak ılık su, şeker, tuz ve maya yoğurma kabında eritip, denetimli bir formda un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
10 dakika üzerini nemli bir bezle örterek dinlendiriyoruz.
10 dakika sonra hamuru fırın kabımıza alıp, üzerine göz kararı çokça zeytinyağı dökerek elimizle kabımıza hamuru yayıyoruz. Parmaklarımızla kuvvetli bastırarak çukurlar oluşmasını sağlıyoruz.
Üzerinin hazırlanışı:domates ve biberleri istediğimiz üzere kesiyoruz.
Hamurumuzun üstüne uygunca bastırarak yerleştiriyoruz.
Son olarak biraz daha üzerine zeytinyağı gezdirip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Not:hamuru fırın kabına koymadan evvel biraz un serpin kabın alt tabanına.
Foccia (İtalyan Ekmeği) Yok Bu türlü Bir Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için :
1 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı silme tuz
Yeteri kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz)
Üstüne gelicek materyaller :
1 tane domates
1 tane kapya biber
1 avuç çekirdeksiz yeşil zeytin
8-10 tane çekirdeksiz siyah zeytin
Yeteri kadar zeytinyağı
1 tutam biberiye yahut rastgele bir kokulu baharat ot isteğe bağlı
Foccia (İtalyan Ekmeği) Yok Bu türlü Bir Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurun hazırlanışı. 1 bardak ılık su, şeker, tuz ve maya yoğurma kabında eritip, denetimli bir formda un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
10 dakika üzerini nemli bir bezle örterek dinlendiriyoruz.
10 dakika sonra hamuru fırın kabımıza alıp, üzerine göz kararı çokça zeytinyağı dökerek elimizle kabımıza hamuru yayıyoruz. Parmaklarımızla kuvvetli bastırarak çukurlar oluşmasını sağlıyoruz.
Üzerinin hazırlanışı:domates ve biberleri istediğimiz üzere kesiyoruz.
Hamurumuzun üstüne uygunca bastırarak yerleştiriyoruz.
Son olarak biraz daha üzerine zeytinyağı gezdirip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Not:hamuru fırın kabına koymadan evvel biraz un serpin kabın alt tabanına.
Foccia (İtalyan Ekmeği) Yok Bu türlü Bir Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı