Foccacia Ekmeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Foccacia Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
600 gram un
1 paket kenton instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz şeker
5 su bardağına yakın ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ hamuru toparlamak için
Üzeri için;
3,4 adet çeri domates
1 adet ufak ufak doğranmış kırmızı kapya biber
1 adet mor kuru soğan
3,4 yemek kaşığı zeytinyağı
Doğranmış maydanoz

Foccacia Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak derin bir kabın içine un, tuz, toz şeker, kuru mayayı koyup karıştıralım.
Ardından ılık suyu yavaş yavaş hamuru yoğurarak ek edelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Üzerini kapatıp, hamurun iki katı mayalanması için bekletelim.
Mayalanan hamuru sıvı yağ sürdüğümüz kalıba yada döküm tava varsa onda yapabilirsiniz mayalanmıș hamuru fırında pişireceğiniz kaba koyup, elinizle düzeltip 15-20 dk daha mayalandıralım
Hamurun üzerine zeytin yağı gezdirip, parmak uçlarıyla haller vererek yedirelim yarım ay formunda doğranmış mor soğanları üzerine dizelim ince kıyılmış kapya kırmızı biberi ve ortadan ikiye böldüğümüz çeri domatesleri ekleyelim.
Son olarak kıyılmış maydanoz ekleyip, evvelce ısıtılmış 200 dereceli fırında 20-25 dakika pişirelim.
Not: Fırının en alt rafına ısıya dayanacak bir kabın içinde su koymayı unutmayın.

Foccacia Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst