Focaccia

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Focaccia Tanımı İçin Malzemeler

(su bardağı ölçüsü 200 ml)
1 paket kuru maya
1 küp şeker
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerine:
4-5 adet yeşilzeytin
4-5 adet siyah zeytin
4-5 adet küçük domates
1 çay kaşığı kadar kekik
1-2 çay kaşığı kadar biberiye
1/2 (yarım) çay kaşığı kadar deniz tuzu
Zeytinyağı

Focaccia Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya, şeker ve ılık su karıştırılır, 2-3 dakika sonra un, tuz ve son evrede zeytinyağı eklenir; yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.
Üzeri kapatılıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
Daha sonra zeytinyağıyla yağladığımız fırın kabına yayılır, üzeri kapatılıp tekrar yarım saat daha mayalanmaya bırakılır.
Fırın 180 dereceye ayarlanır, hamura parmaklarımızın ucuyla bastırılıp çukurlar oluşturulur.
Hamurun üzerine zeytinyağı sürülür, doğranan zeytinler, domatesler yerleştirilir.
Sonra baharat olarak – öncelikle taze kekik yahut biberiye varsa bunlar yoksa – kuru kekik yahut biberiye, deniz tuzu serpilir, ısınmış fırına sürülür.
Pişip fırından çıkınca tekrar üzerine zeytinyağı sürülür, ılıyınca dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Focaccia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst