- Konu Yazar
Foamboard ne işe yarar?
Foamboard Levhası, binaların toprak altında kalan bodrum perde duvarlarında, zemine oturan döşemelerde ısı yalıtımı amacıyla kullanılan ekstrüde polistiren levhalardır.XPS yalıtım malzemesi nedir?
XPS yalıtım malzemesi nedir?Homojen hücre yapısına sahip, ısı yalıtımı yapmak amacıyla üretilen ve kullanılan köpük malzemelerdir. XPS’in hammaddesi olan polistren, ekstrüzyon işlemi ile hat boyunca istenilen kalınlıkta çekilir.
XPX nedir?
XPS bir yalıtım malzemesidir ve çatılarda, soğuk depolarda, endüstride ve şantiyelerde kullanılır. Su geçirmediği ve neme dayanıklı olduğu için özellikle ısı yalıtımı amacıyla kullanılmaktadır. XPS köpüklü malzemelerdir ve diğer tüm ısı yalıtımı malzemelerine göre ne fazla tercih edilenidir.2 cm strafor paketi kaç M2?
2 cm strafor paketi kaç M2?Eps “Strafor” Isı Yalıtım Levhası Ölçüleri ve Ebatları Nelerdir?
KALINLIK | | M²
2 cm | 1 PAKETTE | 13
3 cm | 1 PAKETTE | 8
4 cm | 1 PAKETTE | 6
5 cm | 1 PAKETTE | 5
Strafor (EPS) hem sıcağa hem soğuğa karşı binanızı koruyan kapalı gözenekli çok iyi bir ısı yalıtım malzemesidir. Bu özelliği tanecikler içine sıkıştırılmış hava sağlamaktadır.
XPS sağlığa zararlı mı?
XPS sağlığa zararlı mı?– XPS-Ekstrüde polistren levhalar insan sağlığı için zararlı zehirli gazlarla üretilmektedir. – XPS-Ekstrüde polistren levhalar binalarda kullanıldığında gaz çıkışı insan sağlığını tehdit eder. – XPS-Ekstrüde polistren levhalar kullanıldığında gaz alarmları devreye girmektedir.
XPS yalıtım levhası nedir?
XPS ISI YALITIM LEVHASI, homojen hücre yapısına sahip, ısı yalıtımı yapmak amacıyla üretilen ve kullanılan köpük malzemelerdir. XPS’in hammaddesi olan polistren, ekstrüzyon işlemi ile hat boyunca istenilen kalınlıkta çekilir.En iyi ısı yalıtım levhası hangisi?
En iyi ısı yalıtım levhası hangisi?Expanded Polistren (EPS) Levhalar: Petrolden elde edilen, kapalı gözenekli beyaz renkli bir ısı yalıtım levhasıdır. Karbon takviyeli olanlar gri renktedir. Bünyesindeki gözeneklerde hareketsiz ve kuru hava bulunur. Bilinen en iyi ve ekonomik ısı yalıtım malzemesidir.