- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
FMF hastalığı ne tetikler?
Çok soğuğa ya da çok sıcağa maruz kalmak eklemlerde oluşan iltihaplanmayı tetikler. Yeterli su tüketilmelidir. D vitamini eksikliği fmf hastalarında atakları arttırabilir. Doktor kontrolü altında d vitamini yetersizliği söz konusuysa ek alınabilir.Amiloidozis Herodofamilyal ne demek?
Böbreklerin süzme yeteneğinin bozulması sonucu idrarla protein kaybı, belirli bir süre sonra da böbrek yetmezliği gelişmektedir. Bir Akdeniz ülkesi olan Türkiye’de en sık reaktif amiloidoz nedeni heredofamilyal bir hastalık olan ailevi Akdeniz ateşi (AAA) dir.FMF de amiloidoz nedir?
FMF de amiloidoz nedir?Ailevi Akdeniz ateşinde korkulan ve istenmeyen sorun amiloidozdur. Protein yapıda, fibriller içeren bir madde dokularda birikir. Amiloidoz böbrek, bağırsaklar, kalp, kemik iliği, karaciğer, akciğer gibi dokularda birikebilir. Klinik bulgular amiloidozun biriktiği organa göre değişir.
Kolşisin kullanmazsak ne olur?
Bu, esasında koruyucu bir tedavidir. 8. Kolşisin kullanılmaz ya da düzensiz kullanılırsa ne olur? Kolşisin böbreklere zarar verir mi? Ataklar sık ve şiddetli olur, amiloidoz (böbrek yetmezliği) gelişebilir.FMF hastalarının çocuğu olur mu?
Ailesel Akdeniz atefli (FMF) hastasının çocuğu da hasta doğar mı? Evet doğabilir. Anne ve babanın her ikisi de taşıyıcı ya da FMF hastası ise çocukları hasta doğabilir.Akdeniz Ateşi ne zaman ortaya çıkar?
Akdeniz Ateşi ne zaman ortaya çıkar?Hastalık ilk kez çocukluk veya genç erişkinlik çağlarında ortaya çıkar. Ailevi Akdeniz Ateşi ataklar şeklinde seyreden bir hastalıktır; hastanın belli bir süre yakınmaları olur ve daha sonra bu yakınmaları kendiliğinden düzelir.
Amiloidoz Neden Olur? Amiloidoz bazı kanser tipleriyle (multipl miyelom, Hodgkin hastalığı) ve bir bağırsak hastalığı olan ailesel Akdeniz ateşi ile ilişkili olabilir. Diğer olgularda uzun dönemde diyaliz tedavisi görmüş böbrek hastalarında görülebilir. Amiloidozun kesin nedeni bilinmemektedir.