- Konu Yazar
Flip öğrenme tekniği nedir?
Flipped Learning’de öğrenme aşağıdaki şekilde gerçekleşir: Öğrenci derse gelmeden önce, istediği bir zamanda dersi videodan izler, notlar alır, anlamadığı konular ile ilgili sorular hazırlar. Öğrenciler, dersten önce konu ile ilgili sorularını öğretim üyesine elektronik ortamda iletir.Flipped sınıflar ne demek?
Ters yüz eğitiminin Pedagojik tanımını ise; sınıfta sosyal ve aktif öğrenme aktivitelerinin yapıldığı, öğretme sürecinde bilgi aktarımının sınıf dışına kaydırıldığı, öğrencinin tamamlaması gereken sınıf öncesi ya da sınıf sonrası aktivitelerin yer aldığı bir model olarak tanımlayabiliriz.Ters yüz flipped eğitim nedir?
Ters yüz edilmiş öğrenme (flipped learning veya inverted learning), son birkaç yılın yükselişteki eğitim modelidir ve bugüne kadar daha çok ilk ve ortaöğretim basamaklarında uygulanmaktadır. Ters yüz edilmiş öğrenmenin amacı, ders konularının önceden kaydedilerek öğrencilere dijital ortamda sunulmasıdır.
Ters sinif metodu nedir?
Ters-Yüz sınıf sistemi, geleneksel öğrenim-öğretimin aksine öğrenciye teorik bilgiyi evde kendi başına öğrenip, öğrendiklerini okulda uygulama fırsatı sunan bir metot olarak tanımlanmaktadır (Zownorega, 2013).Blended eğitim ne demek?
Blended Learnıng (Karma Eğitim) Nedir? Karma eğitim modeli, harmanlaşmış öğrenme olarak da bilinmektedir. Hibrit eğitim de denen karma eğitim modeli, online eğitim modelinin ve yüz yüze eğitim modelinin birlikte uygulanması anlamına gelmektedir.Ters Yüz sınıf ne demek?
Ters yüz sınıf en temel haliyle tanımlanırsa derste yapılan ders etkinliklerinin internet üzerinden yapılma- sı, evde yapılan ev ödevi uygulamalarının ise sınıfta yapılmasıdır. Çıkış noktası ise dersi dinlemek pasif bir işlem olup, öğrenci ders videoları ile kendi kendine dersi izleyip öğrenebileceği fikridir.
Ters yüz yöntemi nedir?
Ters yüz öğrenme (TYÖ), kısaca grup öğrenmesinden ziyade bireysel öğrenmeyi merkeze alan bir pedagojik yaklaşım olarak tanımlanabilir. Ters yüz öğrenme, öğretmenin hazırladığı videolarla sunularak, öğretmen-öğrenci arasında yüz yüze geçirilecek zamanın daha anlamlı ve zengin öğrenme oluşturmasını sağlamaktadır.Ters yüz edilmiş sınıflar ne işe yarar?
Ters-yüz edilmiş sınıf; Öğrencilerin kendi hızlarına göre hareket etmesini sağlayacaktır. Ev ödevlerinin sınıf içinde yapılması öğretmenlerin öğrenme güçlüğü çeken öğrencileri belirlemesine yardımcı olacaktır. Öğretmenler müfredatı çok daha kolay düzenleyebilir ve güncelleyebilir.Ters yüz edilmiş sınıf modeli nedir?