Flip Floplarla ne yapabiliriz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
128.277
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Flip Floplarla ne yapabiliriz?​

Flip flop devreler, belleklerde kullanılmakta olan sayıcılarda, kaydedicilerde ve de ardışık devrelerde kullanılmaktadır. Ayrıca ardışık devrelerinde bir önceki çıkışı var olan girişler ile birlikte sonraki çıkışı da belirler. Bu devrelerin de bir bellek özelliği vardır.
SR flip flop nedir?
SR Flip Flop R (reset-sıfırlama) ve S (set-kurma, ayarlama, başlatma) adında iki girişi olan bu devrede temel olarak set konumunda çıkış bir, reset konumunda ise çıkış sıfır olur. Her iki giriş birden “0” olursa çıkış değişmez. Her iki konumun aktif olması durumunu (hem set yap hem reset yap konumu) ise yasak konumdur.
SR flip flop için tanımsız durum ne zaman oluşur?
RS Flip Flop R(Reset) ve S(Set) şeklinde iki girişe sahip bu flip floplarda S girişi ‘1’ konumuna getirildiğinde çıkış ‘1’; R girişi ‘1’ konumuna getirildiğinde çıkış ‘0’ olur. Her iki girişin aktif olması durumu “Tanımsız” olarak adlandırılır. Girişlerin ikisinin de aktif olmadığı durumlarda ise çılkış değişmez.

Flip flop olayı nedir?​

Bir elektronik devreye çalışma gerilimi uygulandığı sürece durumunu ve buna bağlı olarak çıkışındaki değeri devamlı olarak koruyan multivibratör çeşidi Flip Flop olarak isimlendirilir. FF olarak sembolize edilir. Lojik kapılar ile oluşturduğumuz flip floplar lojik devrelerde en önemli bellek elemanlarıdır.
JK flip Floplarda Q çıkışının bir önceki durumun tersi olması için CLK ve giriş değerleri ne olmalıdır?
✓ J ve K girişleri FF’i kurmak ve silmek için S ve R girişleri gibi davranır. ✓ J girişinin S’ye, K girişinin R’ye denk geldiği J-K FF’lerde; ‘J = K = 1’ durumunda, tetikleme sinyalinin her pozitif kenarı ile çıkış bir önceki durumun tersi değerini alır. ✓ Yani Q=1 ise 0’a, Q=0 ise 1’e geçiş olur.
Proteinler flip flop hareketi yapar mı?
Proteinler, fosfolipid bilayer içerisinde dağılmış olarak bulunmaktadır. Membran proteinleri lateral difüzyon yaparlar.Flip-flop yapmazlar.
 
Geri
Üst