Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Flash bellek neden okumuyor?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
38.213
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Flash bellek neden okumuyor?​

Bilgisayar USB’yi tanımıyorsa o zaman ilk yapmanız gereken USB cihazı başka bir porta takmak olmalıdır. Bilgisayardaki başka bir porta taktığınızda çalışıyorsa sorununuz ölü USB port, temassızlık gibi bir sorun olabilir. USB portlar zaman içinde, sürekli tak- çıkart işlemlerinden dolayı zarar görebilir.

Flash belleğin bozuk olduğunu nasıl anlarız?​

Flash belleğin bozuk olduğunu nasıl anlarız?
Fiziksel hasar için ortaya çıkan belirtiler Bu durumda: Flash belleğin ışığı yanıp sönmeye başlar, ses çıkarır veya rahatsız edici sesler çıkarır…

Bozuk flash bellek nasıl kurtarılır?​

Bozuk flash bellek nasıl kurtarılır?
– Sürücünüze sağ tıklayın ve Özellikler seçeneğini seçin. – Yukarıdaki menüden Araçlar sekmesine tıklayın. – Cihazı Denetle penceresinde yer alan Denetle butonuna basın. – Gelen ekranda Sürücüyü Onar butonuna tıklayın.

Flash bellek açılmıyor ne yapmalıyım?​

Başlat tuşuna bastıktan sonra arama çubuğuna Denetim Masası yazın. Denetim Masası’nda yer alan Aygıt Yöneticisi sekmesine tıklayın. Ardından Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicileri bölümüne tıkladıktan sonra listede yer alan USB Bileşik Aygıtları sırayla güncelleyin.

Flash bellek bozulur mu?​

Flash bellek bozulur mu?
Çoğu kullanıcı USB belleğinin artık miadını doldurduğunu düşünüp gözden çıkarsa da, dosyalarınızdan ve cihazınızdan vazgeçmeden önce bazı yöntemler uygulayabilirsiniz. Bu sorunun birden fazla sebebi olabilir. USB girişiniz arızalanmış, bellekte bazı bölümler bozulmuş veya sürücü problemi çıkmış olabilir.

USB aygıtı arızalı ne demek?​

USB aygıtı arızalı ne demek?
Siz diski takınca USB aygıtı tanınmadı – Bu bilgisayara bağladığınız en son USB aygıtı arızalı olduğundan Windows bu aygıtı tanımadı hatası alıyorsunuz. Bunun sebebi genelde sizin kasanızın USB harici disk için yeterli gücü sağlayamamasıdır.
Disk biçimlendirme nasıl kurtarılır?​
2. Kaybolan verileri aramak ve kurtarmak, geri getirmek için veri kurtarma aracını kullanın. Bir depolama birimi veya verilerinizin kaybolduğu belirli bir klasörü seçin ve ardından Tara butonuna tıklayın. 3. Tarama tamamlandığında, tarama sonucu listesinden kurtarılabilir dosya ve klasörleri bulun.

USB flash bellek bozulur mu?​

USB flash bellek bozulur mu?

Flashtaki dosyalar görünmüyor nasıl görünür?​

Flashtaki dosyalar görünmüyor nasıl görünür?
1.USB flash bellek veya flash diski PC’ye bağlayın. Windows Gezginini Açın > Araçlara Gidin > Klasör Seçenekleri > Görünüm Sekmesine Gidin > “Gizli Dosyaları Göster”i işaretleyin. Bu, dosya ve klasörlerin gizlenmediğinden emin olmanızı sağlayacaktır.

Flash bellek virüsü nasıl temizlenir?​

Bilgisayarda yüklü olan antivirüs programı açılır ve “Bu Bilgisayar” a takılır. Flash belleğin üzerine sağ tıklanarak antivirüs programı ile belleği taratma seçeneğine tıklanır. Eğer bir virüs programı yüklemek istenmez ise bu işlemi Windows Defender ile taratarak gerçekleştirmek mümkündür.

Flash bellek ömrü ne kadardır?​

Flash bellek ömrü ne kadardır?
Daha ucuz bellek modülleri kullandıklarından, güvenilirlik anlamında genelde SSD’ler kadar iyi değildirler. USB flaş sürücüleri, arşivleme amaçlı kullanmaya yönelik değildirler. Sürücü üreticisi Flashbay, verilerin kusursuz bir ortamda 60 ile 80 yıl arasında bozulmadan saklanabileceğini söylüyor.

Flash bellek arızası nasıl giderilir?​

Flash bellek arızası nasıl giderilir?
Mantıksal Bozulan USB Flash Bellekten Dosya Kurtarma
- Adım 1: SD kartı PC’ye takın. SD kartı bir kart okuyucuya takın ve kart okuyucuyu SD kartınızla birlikte sağlıklı çalışan bir bilgisayara takın.
- Adım 2: EaseUS veri kurtarma yazılımını çalıştırın ve kartı tarayın.
- Adım 3: Kaybolan verileri kontrol edin ve kurtarın.

Yazma korumalı flash bellek nasıl düzeltilir?​

Bellek yazma korumalı sorunu nasıl çözülür? – Alternatif
- Adım #1: Belleğinizi bilgisayarınıza bağlayın.
- Adım #2: Bilgisayar klasörünü açın.
- Adım #3: Belleğinizin üzerinde sağa tıklayın.
- Adım #4: Biçimlendir seçeneğine tıklayın.
- Adım #5: Biçimlendirme metodunu seçin ve işlemi başlatın.
- Adım #6: Sorun çözüldü.

Attrib komutu nasıl kullanılır?​

Attrib komutu nasıl kullanılır?
Attrib komutu nasıl kullanılır?
- Adım #1: Bilgisayarınızdaki Komut İstemi sayfasını açın.
- Adım #2: Attrib yazın.
- Adım #3: Ardından komut anahtarı ekleyin.
- Adım #4: Özniteliğini değiştirmek istediğiniz dosya adresini yazın.
- Adım #5: Enter’a basın.
- Adım #6: Attrib komutu işlemi gerçekleştirdi.

Attrib ne işe yarar?​

Attrib ne işe yarar?
Komut istemi sayfasından ulaşılan Attrib komutu, bilgisayarınızda bulunan her türlü dosya ve klasörün öznitelik ayalarını görüntülemenizi ve değiştirmenizi sağlayan bir komuttur. Attrib komutu ile klasörlere birçok farklı işlem uygulanabilmektedir.
Flash bellekten virüs bulaşır mı?​
Virüsü taşıyan flash diski farklı bir bilgisayara taktığınız zaman da o bilgisayara virüs bulaşmış olur. Bilgisayarlarda herhangi bir şekilde antivirüs programı kullanılmıyor ise, virüsün bulaşması kaçınılmaz olacaktır. Flash disklere bulaşan virüsler, flash diskinizin içerisindeki verilere erişiminizi engelleyecektir.

Kilitli flash bellek nasıl açılır?​

Kilitli flash bellek nasıl açılır?
 
Kilitli bir flash belleği açmanın birkaç farklı yolu olabilir. İşte bazı yaygın yöntemler:

1. **Yazma Koruması Kapağını Kontrol Edin:** Flash belleğinizin üzerinde bir yazma koruma anahtarı veya kilit varsa, bu kilidi açarak flash belleği kullanabilirsiniz. Yazma koruma anahtarı genellikle flash belleğin yan tarafında bulunur.

2. **Yazılım Kullanarak:** Bazı flash bellek modelleri, özel bir yazılım aracılığıyla kilidi açmanıza olanak tanır. Üreticinin web sitesinden veya ambalajından bu yazılımı indirerek kullanabilirsiniz.

3. **Formatlayarak:** Eğer flash belleğinizi açamıyorsanız ve içindeki verilere ihtiyacınız yoksa, flash belleği formatlayarak kilidi açabilirsiniz. Bu işlem sırasında içindeki veriler silineceğinden, öncelikle verilerinizi yedeklemeniz önemlidir.

4. **Bilgisayarınızda Ayarları Kontrol Edin:** Flash belleği takmadan önce bilgisayarınızın USB bağlantılarındaki ayarları kontrol ederek, flash belleğin tanınmasını sağlayabilirsiniz. Denetim Masası > Aygıt Yöneticisi bölümünden USB sürücülerinizin durumunu ve ayarlarını kontrol edebilirsiniz.

Bu yöntemlerden herhangi biri flash belleğinizin kilidini açmanıza yardımcı olabilir. Eğer sorun devam ederse, flash belleğinizin teknik desteği için üretici firmayla iletişime geçebilirsiniz.
 
Geri
Üst