Flambe servis ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.706
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Flambe servis ne demek?​

Flambenin Tanımı Flambeler salonda misafir masasının yanında gueridon üzerinde özel ocağı(sıvı veya jöle yakıtlı ocaklar) ya da özel flambe arabası üzerinde özel tavası ile servisten hemen önce kalifiye elemanın profesyonel mesleki yeteneklerini ortaya koyabileceği bir alevlendirme işlemidir.

Flambe nasıl yapılır?​

Flambe Nasıl Yapılır? Genellikle büyük restoranlarda misafir salonunda şov amaçlı yapılan flambe işleminde sebze, deniz ürünü ya da et yemeği ürüne uygun bir alkollü içecek ile temas ettirilir ve böylece sos alev alır. Flambe için kullanılan bakır veya çelikten yapılmış özel tavalar vardır.
Meyve flambe nedir?
Köken bakımından Fransızca bir kelime olan flambe, genellikte restoranlarda bu konuda usta olan kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir. Flambe deniz ürünlerinin, et ve kümes hayvanlarının çeşitli sebze ve meyvelerin misafirin gözü önünde içkilerle alevlendirilmesidir.

Flambe arabası nedir ne işe yarar?​

Flambe, alev ve alevlendirme anlamına gelen Fransızca kökenli bir kelimedir. Restoranda, misafir masasının yanında ve onların gözleri önünde, sipariş ettikleri alevli veya alevsiz yemekleri hazırlamak için kullanılan arabaya flambe arabasıdenir.

Flambe arabasında Reşo bulunur mu?​

Flambe arabasında yer alan araçları genel olarak şu başlıklar altında toplayabiliriz: Reşo: Reşolar, jel veya sıvı yakıtla çalışan, içine ılık su konularak, üzerine yiyecek dolu kabın yerleştirilmesi ile yiyeceklerin sıcak kalmasını sağlayan araçlardır. Reşoların kullanıldığı alana göre farklı çeşitleri bulunmaktadır.
Salon düzenlemesi nedir?
Salon düzenlemesi genellikle servis öncesi zamanda yapılmakla birlikte masa taşıma işlemleri iki farklı zamanda yapılabilir. Restoranda servis esnasında, grup hâlinde rezervasyonsuz gelen misafirler için veya masada oturan misafirlerin isteği hâlinde masaların birleştirilmesi nedeniyle masaların taşınması gerekebilir.

Servant nedir ve çeşitleri?​

Turizm ve Otelcilik açısından servis elemanının işlerinin daha kolay hale gelebilmesi için kullanılan yapılar servant olarak bilinmektedir. Örneğin dolap bir servant olarak kullanılır ve içinde çatal ve bıçak ile kaşık gibi birçok farklı malzemeler olur.

Servant nedir ve kaça ayrılır?​

Servant, servis zamanında personelin servis takımı ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanılan ara depodur. Ana servant, çeşitli servis takımları, masa örtüleri ve peçeteleri için bölümleri bulunan bir dolaptır. Genellikle yemek masası yüksekliğindedir.
 
Geri
Üst