- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.706
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Flambe servis ne demek?
Flambenin Tanımı Flambeler salonda misafir masasının yanında gueridon üzerinde özel ocağı(sıvı veya jöle yakıtlı ocaklar) ya da özel flambe arabası üzerinde özel tavası ile servisten hemen önce kalifiye elemanın profesyonel mesleki yeteneklerini ortaya koyabileceği bir alevlendirme işlemidir.Flambe nasıl yapılır?
Flambe Nasıl Yapılır? Genellikle büyük restoranlarda misafir salonunda şov amaçlı yapılan flambe işleminde sebze, deniz ürünü ya da et yemeği ürüne uygun bir alkollü içecek ile temas ettirilir ve böylece sos alev alır. Flambe için kullanılan bakır veya çelikten yapılmış özel tavalar vardır.Meyve flambe nedir?
Köken bakımından Fransızca bir kelime olan flambe, genellikte restoranlarda bu konuda usta olan kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir. Flambe deniz ürünlerinin, et ve kümes hayvanlarının çeşitli sebze ve meyvelerin misafirin gözü önünde içkilerle alevlendirilmesidir.
Flambe arabası nedir ne işe yarar?
Flambe, alev ve alevlendirme anlamına gelen Fransızca kökenli bir kelimedir. Restoranda, misafir masasının yanında ve onların gözleri önünde, sipariş ettikleri alevli veya alevsiz yemekleri hazırlamak için kullanılan arabaya flambe arabasıdenir.Flambe arabasında Reşo bulunur mu?
Flambe arabasında yer alan araçları genel olarak şu başlıklar altında toplayabiliriz: Reşo: Reşolar, jel veya sıvı yakıtla çalışan, içine ılık su konularak, üzerine yiyecek dolu kabın yerleştirilmesi ile yiyeceklerin sıcak kalmasını sağlayan araçlardır. Reşoların kullanıldığı alana göre farklı çeşitleri bulunmaktadır.Salon düzenlemesi nedir?
Salon düzenlemesi genellikle servis öncesi zamanda yapılmakla birlikte masa taşıma işlemleri iki farklı zamanda yapılabilir. Restoranda servis esnasında, grup hâlinde rezervasyonsuz gelen misafirler için veya masada oturan misafirlerin isteği hâlinde masaların birleştirilmesi nedeniyle masaların taşınması gerekebilir.