AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fiziksel siddetin cezasi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fiziksel şiddetin cezası nedir?​

Kasten yaralama Madde 86– (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) (Ek fıkra: 31/3/2005 – 5328/4 md.)

Aile Bakanlığı resen karar alabilir mi?​

Tedbir kararlarının ihlal edildiğinin aile mahkemesince tespit edilmesi halinde ise başka bir işleme gerek kalmaksızın resen zorlama hapsine ilişkin karar verilebilir. (2) Tedbir kararının ihlali, tedbire karar veren mahkemenin yargı alanı içerisinde olduğu takdirde zorlama hapsi kararı, bu mahkeme tarafından verilir.
6284 SKM ne demek?​
6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Türkiye’de kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanundur.

Kavga etmenin cezası nedir?​

Kavga etmenin cezası nedir?
TCK m.86/1’e göre; “Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” denmektedir.

Kadınlar kadın konukevlerinden ayrıldıktan sonra ne gibi destekler alırlar?​

Kadınlar kadın konukevlerinden ayrıldıktan sonra ne gibi destekler alırlar?
Bakanlığımıza bağlı kadın konukevlerinden hizmet alan kadınlara; kadın konukevlerinde görevli meslek elemanları (Psikolog, Sosyal Çalışmacı v.b) tarafından gerekli psiko-sosyal destek verilmekte olup, ihtiyaç duyulması halinde devlet ve üniversite hastanelerinin psikiyatri servislerinden destek sağlanmaktadır.

Kadın sığınma evi nereye bağlı?​

Türkiye’de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belediyeler ve Sivil Toplum Kuruluşları’na bağlı toplam 143 kadın sığınmaevi bulunmaktadır. Kadın sığınmaevleri dünyada 45’ten fazla ülkede bulunmaktadır.

6284 neleri kapsar?​

4320 sayılı kanunda şiddetin tanımı beli değildir. 6284 sayılı kanunda şiddet, “Kişiye, fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar veren, fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranış” olarak tanımlanmıştır.
6284 Danışmanlık tedbirini kim alır?​
Koruyucu ve Önleyici Tedbir Kararları Koruyucu tedbir kararları mülki amir veya hakim tarafından verilebilirken önleyici tedbir kararlarına kural olarak hakim tarafından hükmedilir. Hakim ile Kanun’da kast edilen ise Aile Mahkemesi Hakimidir.

4320 sayılı Ailenin korunmasina dair kanun ne zaman çıktı?​

4320 sayılı Ailenin korunmasina dair kanun ne zaman çıktı?
1998 yılında kabul edilen bu yasa , zihniyet yüzünden gereği gibi uygulanamamaktadır. kanun metni aşağıdadır.
 
Fiziksel şiddet, ciddi sonuçlara yol açabilen bir suçtur ve Türk Ceza Kanunu'nda belirli cezaları vardır. Örneğin, kasten yaralama durumunda, kişi bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilir (TCK Madde 86/1).

Aile Bakanlığı, tedbir kararlarının ihlal edildiğinin tespit edilmesi durumunda resen zorlama hapsine ilişkin karar alabilir. Tedbir kararının ihlali, tedbire karar veren mahkemenin yargı alanı içerisinde olduğu takdirde, zorlama hapsi kararı o mahkeme tarafından verilir.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ise Türkiye'de kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik önemli bir yasadır.

Kavga etmenin cezası da TCK m.86/1'e göre belirlenir ve kişi bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilir.

Kadınlar kadın konukevlerinden ayrıldıktan sonra psiko-sosyal destek alabilirler. Kadın konukevlerinde bulunan meslek elemanları tarafından destek verilmekte olup, ihtiyaç duyulması halinde devlet ve üniversite hastanelerinin psikiyatri servislerinden destek sağlanabilir.

Kadın sığınma evleri Türkiye'de genellikle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı olup, belediyeler ve Sivil Toplum Kuruluşları da destek vermektedir.

6284 sayılı kanun, kişiye fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar veren her türlü tutum ve davranışı kapsar.

4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun ise 1998 yılında kabul edilmiştir ve aile içi şiddete karşı koruyucu tedbirlerin alınmasını amaçlar. Ancak yasal düzenlemelerin yanı sıra, uygulamada zihniyet değişikliği ve toplumsal farkındalık da önemlidir. Bu kanunun metni ve hükümleri ülkemizde aile içi şiddeti engellemeye çalışmaktadır.
 
Geri
Üst