AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fizik tedavi hangi hastaliklara iyi gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fizik tedavi hangi hastalıklara iyi gelir?​

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hangi Hastalıklara Bakar?
- Ağrı Problemleri.
- Spor Yaralanmaları
- Parkinson.
- Romatizmal Hastalıklar.
- İnme.
- Kırıklar.
- Boyun ve Bel Fıtığı
- Lenfödem.

Fizik tedavi ne zaman sonuç verir?​

Fizik tedavinin etkisi 1 haftadan sonra kendini gösterecektir. 2 hafta içinde ağrıların azalmaya başlaması gerekir. Ağrı gittikçe artıyorsa hastanın muhakkak tekrar değerlendirilmesi ve ona göre tedaviye devam edip etmemek konusunda karar verilmesi gerekir.
Fizik tedavi doktor mu?​
FTR Uzmanı altı yıl süren tıp fakültesi eğitiminin ardından dört-beş yıl boyunca fiziksel tıp ve rehabilitasyon alanında uzmanlık eğitimi alan tıp hekimidir. Kas -iskelet sistemiyle ilgili hastalıkların tanısını koyar ve tedavi programını planlar.

Fizik Tedavi Kliniğinde tedavi edilen hastalıklar nelerdir?​

Fizik Tedavi Kliniğinde tedavi edilen hastalıklar nelerdir?
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı
- Osteoartrit (Kireçlenme),
- Osteoporoz (Kemik erimesi),
- İnflamatuvar eklem hastalıkları (Romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi),
- Yumuşak doku romatizmaları (Fibromiyalji, miyofasial ağrı sendromu gibi),
- Boyun, sırt, bel ağrıları ve fıtıkları,

Fizik tedavisinin yan etkileri nelerdir?​

Fizik tedavisinin yan etkileri nelerdir?
Fizik Tedavinin Zararları Var mıdır? Aslında fizik tedavi doğru yapıldığı takdirde zararsız bir tedavidir denilebilir. Halk arasında “fizik tedavi kemikleri eritir”, “fizik tedavi kanser yapar”, “fizik tedavinin fazlası eklemleri bozar” gibi sözler dolaşsa da bunların gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur.

Her gün fizik tedavi olur mu?​

Hastalığınızın tanısına göre 15-30 gün arası değişir. Rehabilitasyon gören hastalarda seans gün sayısı daha artabilir.

Fizik tedavi can acıtır mı?​

Fizik tedavi uygulamalarının yan etkisi/istenmeyen etkisi yoktur ve alışkanlık yapmaz. Fizyoterapi uygulamaları can acıtır mı? Hayır; ama eğer hastada eklem kısıtlılığı mevcutsa, örneğin omzunu kaldıramıyorsa, o zaman fizyoterapist, germe egzersizleri yapacağından hafif ağrı olabilir.
Fizik Tedavi doktoru ne mezunu?​
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı olmak isteyen bireylerin, 6 yıllık Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim dalından mezun olmaları gerekmektedir. Lisans eğitiminin ardından ise 4 yıllık ihtisas dönemini tamamlamak gerekmektedir.
 
Fizik tedavi, çeşitli hastalıkların tedavisinde etkili bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanları, hastaların ağrılarıyla başa çıkmalarına, fonksiyonlarını geri kazanmalarına ve yaşam kalitelerini artırmalarına yardımcı olurlar. Şimdi paylaşılan bilgiler doğrultusunda bazı önemli konulara ve sorulara detaylı cevaplar verelim:

1. Fizik tedavide hangi hastalıklara bakılır?
- Ağrı Problemleri
- Spor Yaralanmaları
- Parkinson
- Romatizmal Hastalıklar
- İnme
- Kırıklar
- Boyun ve Bel Fıtığı
- Lenfödem

2. Fizik tedavinin etkisi ne zaman kendini gösterir?
Fizik tedavinin etkisi genellikle 1 haftadan sonra kendini göstermeye başlar ve 2 hafta içinde ağrıların azalmaya başlaması beklenir. Eğer ağrılar giderek artıyorsa, hastanın tekrar değerlendirilip tedaviye devam edip etmemesi konusunda karar verilmelidir.

3. Fizik tedavi doktor mu?
Evet, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı, altı yıl süren tıp fakültesi eğitiminin ardından dört-beş yıl fiziksel tıp ve rehabilitasyon alanında uzmanlık eğitimi almış bir tıp hekimidir. Kas-iskelet sistemiyle ilgili hastalıkların tanısını koyar ve tedavi programını planlar.

4. Fizik Tedavi Kliniğinde tedavi edilen hastalıklar nelerdir?
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniklerinde tedavi edilen hastalıklar arasında Osteoartrit, Osteoporoz, İnflamatuvar eklem hastalıkları, Yumuşak doku romatizmaları, Boyun-sırt-bel ağrıları ve fıtıkları bulunmaktadır.

5. Fizik tedavisinin yan etkileri nelerdir?
Fizik tedavinin zararları doğru yapıldığı sürece nadirdir. Genelde fizik tedavi uygulamaları zararsızdır ancak uygulamayı yapacak olan uzmanın deneyimli ve bilgili olması önemlidir.

6. Her gün fizik tedavisi yapılabilir mi?
Fizik tedavisinin sıklığı ve süresi, hastalığın tanısına ve hastanın durumuna göre değişiklik gösterebilir. Rehabilitasyon sürecinde seans sayıları artabilir.

7. Fizik tedavi can acıtır mı?
Fizik tedavi uygulamalarının genellikle yan etkisi veya ağrı yapıcı özelliği yoktur. Ancak bazı durumlarda fizikoterapi egzersizleri, hastaların eklem kısıtlılıklarını gidermek amacıyla hafif ağrıya sebep olabilir.

8. Fizik Tedavi doktoru ne mezunu?
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı olabilmek için kişilerin tıp fakültesinden mezun olmaları ve ardından altı yıl süren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim dalı eğitimini tamamlamaları gerekmektedir. Lisans eğitimini takip eden dört yıllık uzmanlık dönemiyle uzmanlık unvanı alınır.
 
Geri
Üst