AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fizigin matematikle iliskisi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fiziğin matematikle ilişkisi nedir?​

matematik evrensel bir dildir.fiziğin dilidir.teorik fiziğin başlangıcından söz edersek newton elmanın düşmesi ile ayın yörüngede kalmasını sağlayan mekanizmanın aynı olduğunu gördü.sonra matematik yardımıyla evreni daha çok anlamaya çalıştı fakat yeterli matematik yoktu kalkülüsü icat etti.sonra einstein’dan …

Matematik hayatımıza ne katar?​

Matematik; yeni bilgilerin elde edilmesi, elde edilen bilgilerin açıklanması, denetlenmesi ve sonraki kuşaklara aktarılmasında yer ve zamana bağlı olmayan güvenilir bir araçtır. Matematik tarihine baktığımızda, günlük hayatımızda önemli yeri olan matematiğin ilk insanlarla birlikte ortaya çıktığı söylenebilir.
Matematik fizikçiler için neden önemli?
Çünkü matematik bir anlamda evrenin dilidir. Fiziksel kuramlar da bu dille ifade edilir. Fiziksel kuramlar sadece gözlediğimiz olayları açıklamakla kalmaz, aynı zamanda henüz gözlemediğimiz ya da gözleyemediğimiz durumlar hakkında da tahminler yapar. Tüm bunlar matematik sayesinde mümkün olur.
Fizik olmadan matematik olur mu?
öncelikle fizik bir doğa bilimi iken matematik değildir. yani siz matematikte bir teorem ortaya atarken veya bir formül bulurken daha önceki aksiyomlardan ve bilinen teoremlerden yararlanarak matematiksel ispat yaparsınız, ancak fizik bundan daha farklıdır.

Neden matematik öğretiyoruz?​

Matematiği evrensel bir dil yapan nitelik budur. Bu nitelik başka hiçbir bilim dalında yoktur. İnsanoğlu, binlerce yıl boyunca, doğa olaylarını açıklamaya, içinde yaşadığı evreni bilmeye ve doğaya egemen olmaya çabalamaktadır. Bu çabada onun en sağlam aracı, matematiktir.

Matematik dersinde neden ilişkilendirme yapılmalıdır?​

Çünkü günlük hayat ve diğer derslerle ilişkilendirme sayesinde, öğren- cilerin matematiği daha rahat ve daha anlamlı öğrenmeleri sağlanacak, edinilen bilgilerin kalıcılıkları artacak ve matematiğe karşı öz güvenleri artarak olumlu tutuma sahip olabileceklerdir (Kaya, 2020).
Matematik gerçek mi?
Matematik öylesine kapsamlıdır ve öyle yüksek bir iç tutarlılığa sahiptir ki, onun bir şeyleri ifade etmek için geliştirilmiş bir dil olduğunu söylemek mümkün değildir. Kendine has bir sisteme, kendine has bir gerçekliğe sahiptir. Dolayısıyla matematik, Evren’de var olan, Evren’in dokusunda bulunan, gerçek bir olgudur.
 
Geri
Üst