Fiyat disi unsurlar nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
209.885
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Fiyat dışı unsurlar nelerdir?​

Fiyat dışı unsurlar, genel itibarıyla, ihale konusu edimin niteliklerine ilişkindir. Bu kapsamda ihale konusu işin özelliği göz önünde bulundurularak işletme ve bakım maliyeti, maliyet etkinliği, verimlilik, kalite ve teknik değer gibi unsurlar fiyat dışı unsur olarak belirlenebilir.

Fiyat dışı rekabet unsurları nelerdir?​

Teşebbüsler arasındaki rekabetin reklam, kalite, hizmet ve promosyon gibi fiyat haricindeki diğer unsurlar üzerinden yapılmasını ifade etmektedir.

İhale konusu malın, hizmetin ya da yapım işinin özelliği göz önünde bulundurularak işletme ve bakım maliyeti, maliyet etkinliği, verimlilik, kalite, teknik değer ve süre gibi unsurlar fiyat dışı unsur olarak belirlenebilir.
Elektronik ihalelerde fiyat dışı unsur girişlerini yapabilmek için EKAP’a giriş yapan İstekli kullanıcısı, Teklif İşlemleri menüsünden Fiyat Dışı Unsur Bilgi Giriş İşlemleri bağlantısına tıklar. Fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgi girişi yapılacak ihalenin seçilebilmesi için, ilgili ihalenin dokümanı indirilmelidir.
Teklif fiyat puanı nedir?
Fiyat Dışı Unsurları değerlendirme “teklif fiyatı” ile “kalite ve teknik değer nitelik” olmak üzere iki kısımdan oluşur. Teklif fiyatı değerlendirmesi ile ihaleye katılan firmaların verdikleri teklif fiyatları üzerinden bir puan hesaplanır.
Ihaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir ne demek?
Yerli İstekli: Kamu İhale Kanununun 4’üncü maddesinde yer alan tanım uyarınca yerli istekli, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişiliklerdir.

Ekonomik açıdan en avantajlı teklif nedir?​

“Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, sadece fiyat esasına göre veya fiyat ile birlikte işletme ve bakım maliyeti, maliyet etkinliği, verimlilik, kalite ve teknik değer gibi fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenir.

Yerli istekli belgesi nedir?​

Odamızda kayıtlı firmaların devlet ihalelerine girebilmesi için Kamu İhale Kanunu’nun 53.maddesine istinaden çıkarılan Yönetmeliklere göre yabancı sermayesi olmadığı ve dolayısıyla “ Yerli İstekli “ olduğuna ilişkin düzenlenen belgedir. Sözle Talep Edilir. Ücrete tabidir.
İstekli: Mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin ihalesine teklif veren tedarikçi, hizmet sunucusu veya yapım müteahhidi olarak tanımlanır.
En avantajlı teklif nedir?
Yerli malı belgesi nereden alınır?
1- Yerli Malı Belgesi almak isteyen firmalar, aşağıda sayılan belgelerden 4, 5 ve 6 ncı maddelerdeki belgeleri indirip Uygulama Esasları dikkate alınarak doldurulduktan sonra sanayi ürünleri için üyesi oldukları Ticaret ve/veya Sanayi Odasına, tarımsal ve hayvancılık ürünleri için ise Ticaret Borsasına başvurmalıdır.
 
Geri
Üst