Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fitness egitmenligi belgesi nasil alinir?

Editör

Yeni Üye

Fitness eğitmenliği belgesi nasıl alınır?​

· En az lise mezunu olmak, · 18 yaşını doldurmuş olmak, · Antrenör eğitimi yönetmeliğinde yer alan suçlardan dolayı mahkûm olmamak, · Disiplin ya da ceza talimatlarına göre son 3 sene içinde olmak şartıyla bir kerede 6 aydan fazla ya da toplamda 1 seneden fazla ceza almamış olmak gerekmektedir.

Macfit fitness eğitmeni nasıl olunur?​

Özel eğitim firmaları tarafından verilen kurslarda mevcuttur. Fakat daha öncede belirttiğimiz gibi en yetkili kurum ilgili federasyondur. Fitness antrenörlük kursu 2 haftayı kapsayan bir süredir. Teorik ve Uygulamalı eğitim sonunda sınavda başarılı olanlar bu belgeyi alabilirler.

Fitness eğitmeni kaç para alıyor?​

Fitness eğitmeni kaç para alıyor?
Fitnıs Eğitmeni (Fitness Eğitmeni) maaşı ortalama aylık 5224,75 _TL’dir. En düşük Fitnıs Eğitmeni (Fitness Eğitmeni) maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 6196,5 _TL’dir.

Fitness eğitmeni olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Fitness eğitmeni olmak için hangi bölüm okunmalı?
(http://www.tvgfbf.gov.tr/) Ayrıca üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bölümleri ve Spor Bilimleri Fakulteleri bu eğitim seçmeli /uzmanlık dersi olara verilmektedir. Antrenörlük kurslarına katılım için lise mezunu olmanız gerekmektedir. Özel eğitim firmaları tarafından verilen kurslarda mevcuttur.

Fitness dalında lisanslı sporcu nasıl olunur?​

Sporcu lisansı işlemleri MADDE 6- (1) Sporcu lisansına sahip olmak isteyenler, 5 inci maddede yer alan şartları taşımak kaydıyla il/ilçe müdürlüklerine başvururlar. Başvuru şartlarını taşıyan ve gerekli belgeleri ibraz eden kişilerin sporcu lisansı kayıtları yapılır.

1 kademe fitness antrenörlük kursu ne zaman?​

Federasyonumuzun, 23-31 MART 2022 tarihleri arasında İstanbul ilinde düzenleyeceği, Vücut Geliştirme Fitness 1.Kademe yardımcı Antrenör yetiştirme kursu; Pandemi dolayisi ile teori: 23-27 MART 2022 tarihleri arasında online . 29-31 MART 2022 tarihlerinde uygulama(yüzyüze) olarak yapılacaktır.

Besyo okumadan fitness antrenörü olunur mu?​

Besyo okumadan fitness antrenörü olunur mu?
Besyo – Spor Bilimleri Mezunları Dışında Kalanlar Besyo okuyanlar (mezun olmayanlar), besyo dışı fakültelerde okuyanlar ve üniversite okumayanlar bu grupta değerlendirilir. Bu grupta adayların antrenörlük belgesi alabilmek için öncelikle Temel eğitim almaları ve sınava girmeleri gerekiyor.

Antrenör olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Antrenör olmak için hangi bölüm okunmalı?
Antrenörlük Eğitimi Bölümü, üniversitelerde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bünyesinde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölümü başarı ile tamamlayanlara “antrenör” unvanı verilir.

Fitness eğitmenliği belgesi alabilmek için belirli koşulların sağlanması gerekmektedir. Bunlar arasında en az lise mezunu olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, antrenör eğitimi yönetmeliğinde yer alan suçlardan dolayı mahkûm olmamak ve son 3 yıl içinde disiplin ya da ceza talimatlarına göre toplamda 6 aydan fazla veya 1 seneden fazla ceza almamış olmak gibi şartlar bulunmaktadır.

Eğer Macfit fitness eğitmeni olmak istiyorsanız, özel eğitim firmaları tarafından verilen kurslara katılabilirsiniz. Ancak en yetkili kurumun ilgili federasyon olduğunu unutmamak gerekir. Fitness antrenörlük kursları genellikle 2 hafta sürmektedir ve teorik ve uygulamalı eğitimi kapsar. Başarılı olan kursiyerler sınavı geçtiklerinde belge almaya hak kazanırlar.

Fitness eğitmenlerinin maaşları genellikle ortalama aylık 5224,75 TL civarında olup en düşük 4253 TL, en yüksek ise 6196,5 TL gibi rakamlara ulaşabilmektedir.

Fitness eğitmeni olmak için hangi bölüm okunmalı sorusuna gelirsek; Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bölümleri ve Spor Bilimleri Fakülteleri bu alanda eğitim vermektedir. Lise mezunu olmanız kurslara katılmanız için yeterlidir ancak üniversitelerde bu alanda lisans eğitimi almak isterseniz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu veya Spor Bilimleri Fakültesi tercih edilebilir.

Eğer fitness dalında lisanslı sporcu olmak istiyorsanız il/ilçe müdürlüklerine başvurarak gerekli şartları taşımalısınız ve belgelerinizi ibraz etmelisiniz. 1. kademe fitness antrenörlük kursları belirlenen tarihlerde federasyonlar tarafından düzenlenmektedir.

Besyo okumadan fitness antrenörü olunabilir. Besyo dışı fakültelerde okuyanlar veya üniversite mezunu olmayanlar için temel eğitim alarak ve sınavı geçerek antrenörlük belgesi almak mümkündür.

Antrenör olmak isteyenler için Antrenörlük Eğitimi Bölümü bulunmaktadır. Bu bölüm genellikle üniversitelerde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde 4 yıllık lisans programı olarak verilmektedir. Başarıyla bu bölümü tamamlayanlar "antrenör" unvanı alırlar.

Geri