AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fıstıklı Karamel Soslu Bisküvi Pastası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fıstıklı Karamel Soslu Bisküvi Pastası Tanımı İçin Malzemeler
2 paket eti kakaolu bisküvi
1 paket dr outker kakaolu puding
4,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kenton karamel küpleri
1 yemek kaşığı parçacıklı fıstık ezmesi
1 adet muz

Fıstıklı Karamel Soslu Bisküvi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar.
Öncelikle 1 litre süt için olan kakaolu pudingi pastamızın dağılmaması için 4 su bardağı süt ile pişirip orta ara karıştırarak soğutuyoruz.
Ardından baton bir kalıp alıp içini streç sinema ile kaplıyoruz. Daha sonra en alta bisküvileri diziyoruz.
Üstüne de pudingimizden bir ölçü kaşıkla döküp yayıyoruz.
Tekrar bir kat daha bisküvi dizdikten sonra bisküvilerin üstüne bir ölçü muz dilimleyip daha sonra tekrar puding döküyoruz.
İsterseniz bir muzun hepsini ortalara koyabilir dilerseniz bir kısmını benim üzere üzeri için ayırabilirsiniz.
Bütün katları tamamladıktan sonra en üstte bisküvi kalmalı. Pudingten 3-4 yemek kaşığı ayırıp gerisini bisküvi katlarının ortasına kullanıyoruz.
Daha sonra kalıbımızı buzdolabında 1 saat bekletiyoruz. Çıkarınca uygun bir tabağa aykırı çeviriyoruz ve kalan pudingi en üste yayıyoruz.
Muzdan ayırdıysanız onu da üstüne diziyoruz ve karamelli sosumuzun imaline geçiyoruz.
Karamelli sos için yapışmaz bir tavada yarım bardak süt, karamel küpleri ve fıstık ezmesini karıştırıyoruz.
Karamellerin birden fazla eriyip süt ile karışınca ve sos kıvamı yakalanınca ocaktan alıp pastamızın üzerine gezdiriyoruz.
Pastamızı bir ölçü dinlendirdikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Fıstıklı Karamel Soslu Bisküvi Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst