Fıstık Pare Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125 gram yumuşamış tereyağı
1 tane yumurta (akı üzerine)
3 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı irice kıyılmış ceviz
2 su bardağı kadar un
Üzeri için:
1 yumurta akı
Bütün Antep fıstığı
Fıstık Pare Kurabiye Tanımı Yapılışı
Un hariç bütün gereçleri bir kabın içerisinde karıştırın.
Azar azar unu ek ederek bir hamur yoğurun.
Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp evvel yumurta akına batırın.
Sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Üzerlerine 1er tane bütün Antep fıstığı batırın.
Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında denetimli olarak pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuyunca lezzetlenecektir.
Şifa olsun.
125 gram yumuşamış tereyağı
1 tane yumurta (akı üzerine)
3 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı irice kıyılmış ceviz
2 su bardağı kadar un
Üzeri için:
1 yumurta akı
Bütün Antep fıstığı
Fıstık Pare Kurabiye Tanımı Yapılışı
Un hariç bütün gereçleri bir kabın içerisinde karıştırın.
Azar azar unu ek ederek bir hamur yoğurun.
Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp evvel yumurta akına batırın.
Sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Üzerlerine 1er tane bütün Antep fıstığı batırın.
Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında denetimli olarak pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuyunca lezzetlenecektir.
Şifa olsun.