- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 205.412
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Fıstık ezmesiyle ne yapabilirim?
Fıstık Ezmesi ile Lezzetini Uçuran 18 Süper Tarif- #1 Ev Yapımı Fıstık Ezmesi.
- #2 Fıstık Ezmeli Kurabiye.
- #3 Fıstık Ezmeli Kurabiye.
- #4 Fıstık Ezmeli Muffin.
- #5 Fındık Fıstık Ezmeli Kurabiye.
- #6 Fıstık Ezmeli Krep Sarma.
- #7 Fıstık Ezmeli Baharatlı Kurabiye (İlave Şekersiz Tam Buğday Unlu)
- #8 Fıstık Ezmeli Islak Kek.
Fıstık ezmesinde hangi vitaminler var?
3- POTASYUMDAN ZENGİN Enerji deposu olan fıstık ezmesi, çok sayıda vitamin ve mineraller barındırır. İçerisinde B6 vitamini ve bol miktarda potasyum bulunur. Fıstık ezmesi, sağlık açısından faydaları bulunan kalsiyum, sodyum ve demir gibi minerallere de sahiptir.
Fıstık ezmesi içine ne konur?
Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?Fıstık ezmesi diyette nasıl kullanılır?
Yüksek Kalorili Olması 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi ise yaklaşık 94 kalori içermektedir. Fazla miktarda tüketildiğinde kilo alımına ve yağlanmaya sebep olabilir. Zayıflamak isteyen bireyler diyet kalorilerine göre 1-2 yemek kaşığı fıstık ezmesi tüketebilirler.
Soyduğunuz fıstıkları bir tavaya koyun ve 5-6 dakika kavurun. Isınan fıstıkları robota koyun (Sıcaklığın etkisiyle püre kıvamına gelecekler). Püre kıvamına gelen fıstıkların için diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız fıstık ezmesini temiz bir kavanoza koyup oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.
Fıstık ezmesi nasıl yapılır?
Yapılışı:
- Ayıkladığınız yer fıstıklarını tavaya alın ve kısık ateşte rengi hafifçe değişip yağı çıkıncaya kadar kavurun.
- Yağını salıp parlayan fıstıkları mutfak robotuna alın ve ara ara çalıştırıp kapatarak un gibi olmasını sağlayın.
- Balı ve Hindistan cevizi yağını ilave ederek ara ara çalıştırmaya devam edin.
Fistik ezmeli sandvic kac kalori?
Fıstık Ezmeli Sandviç (1 porsiyon) içinde 342 kadar kalori mevcut.Zeytinli sandviç nasıl yapılır?
TARİFİ – NASIL YAPILIR? : Ekmeğin her katına bolca labne sürün. Labneden sonra peynir ve marul ekleyin. İkinci kata tekrar labne sürüp jambon ve çekirdeği ayıklanıp kesilmiş zeytini dizin. Ve tekrar marul koyarak son kata labne sürüp bastırın ve ortadan çaprak olarak keserek servis edin.