AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fish and chips icin hangi balik?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fish and chips için hangi balık?​

Kökeni Birleşik Krallığa dayanan fish and chips, bulamaç kaplı balığın ve patatesin kızartılmasıyla hazırlanır. İlk kez İngiltere’de hazırlanan bu yemek, tartar sos eşliğinde sunulur. Bulamaç kaplı balık yapımında mezgit veya levrek kullanılabilir.

Balık cipsi nasıl yapılır?​

Kabuğunu soyduğunuz patatesleri, parmak şeklinde kesin. Bol suda duruladıktan sonra üzerlerini bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın. İkiye böldüğünüz ayçiçek yağını ayrı ayrı tavalarda kızdırın. Fileto mezgit balıklarını hazırladığınız kaplama harcına buladıktan sonra kızgın yağda, arkalı önlü ters çevirerek kızartın.

Fish and chips hamuru nasıl yapılır?​

Fish and chips hamuru nasıl yapılır?
Fish and Chips Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaplama harcı için; buzdolabında beklettiğiniz un, mısır nişastası, yumurta, maden suyu, süt, tuz ve karabiberi bir kapta pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
- Deri ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız fileto mezgitleri parmak şeklinde kesin arzuya göre dilim olarak bırakın.

Mezgit balığı kızartma sosu nasıl yapılır?​

Mezgit balığı kızartma sosu nasıl yapılır?
Bir kasede yumurtayı çırpalım. Balıkları ilk önce beyaz una daha sonra çırpılmış yumurtaya en son galeta ununa batıp orta ateşte hafif kızdırdığımız yağda kızartalım. Sos için turşuları ve köz biberi ince küpler şeklinde doğrayalım. Üzerine mayonezi ve kuru dereotunu ekleyelim servise hazır.

Fiş en Cips nasıl yapılır?​

Fish finger nasıl yapılır?​

Isıtma şekli: TAVA: Tabanı yağlanmış tefon tava orta ateşe alınır (yağ çok kızdırılmadan) Pınar Fish Finger (çözünmesini beklemeden) tavaya konur. Belirli aralıklarla ters yüz edilerek 7 – 8 dakika süreyle kızartılarak servis yapılabilir.

Sütte balık nasıl pişirilir?​

Sütte balık nasıl pişirilir?
Orta boy derin demir döküm bir tava ya da tencereye 2,5 su bardağı kadar süt ilave edin. Ardından tuz ekleyin ve kısık ateşte hafif ılık bir hal almasını sağlayın. Ilıklaşmaya başladığında içerisine balıkları aktarın ve her bir tarafını 3-6 dakika arasında pişirin.

Sütlü balık nasıl pişirilir?​

Sütlü balık nasıl pişirilir?
Nasıl Yapılır?
- Beşamel sos için; margarin eritilir, içine un ilave edilerek kavrulur.
- Balık temizlendikten sonra 15 dakika kadar suda haşlanır.
- Haşlama işlemi bittikten sonra soğuk suyun içinde bekletilerek, derisinden ve kılçıklarından arındırılır.
- Daha önceden hazırlanmış olan beşamel sosu, güveç bir kaba yayılır.
Cod Fish nasil yapilir?​
Black Cod (Siyah Morina) Balığı Tarifi Nasıl Yapılır? Morina balığını temizledikten sonra fileto çıkartın. Kılçıklarını ayıkladığınız balığın derisini üzerinde bırakın. Sake ve mirini kaynatıp sos haline getirdikten sonra balığı tatlandırıp ızgara ya da ızgara izli döküm tavada ters yüz ederek kızartın.
 
Fish and chips için kullanılabilecek balıklar arasında mezgit ve levrek bulunmaktadır. Bu balıklar genellikle bulamaç kaplı olarak kızartılarak fish and chips servis edilir. Balıkların bulamaç kaplı hazırlanması için fileto mezgit balıkları kullanılabilir.

Fish and chips yapımında balık cipsi için patatesleri parmak şeklinde keserek bol suda durulayıp kurulamanız gerekmektedir. Ayçiçek yağını ayrı ayrı tavlarda kızdırarak hazırladığınız fileto mezgit balıklarını kaplama harcına bulayıp kızartabilirsiniz.

Fish and chips hamuru yapımı için un, mısır nişastası, yumurta, maden suyu, süt, tuz ve karabiberi karıştırarak pürüzsüz bir harç elde edebilirsiniz. Fileto mezgitleri ayıkladıktan sonra parmak şeklinde kesip hazırladığınız harca bulayarak kızartabilirsiniz.

Mezgit balığı kızartma sosu için ise yumurtayı çırparak balıkları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa batırıp kızartabilirsiniz. Sosu için ise doğranmış turşu ve köz biberi mayonez ve kuru dereotu ile karıştırarak balıkların yanında servis edebilirsiniz.

Sütte veya sütlü balık pişirmek isterseniz, balıkları süt ile haşlayabilir ve ardından isteğinize göre beşamel sos ile servis edebilirsiniz.

Cod Fish (morina balığı) tarifi ise balığın fileto şeklinde temizlenerek derisi üzerinde bırakılması, sake ve mirin sosu ile tatlandırılması ve ızgarada veya döküm tavada kızartılması şeklinde olabilir.

Umarım verdiğim bilgiler işinize yarar! Afiyet olsun!
 
Geri
Üst