Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fish and chips hangi ulkeye ait?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
47.576
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Fish and chips hangi ülkeye ait?​

İngiltere’de her yıl 229 milyon adet balık filetosu satılıyor. Bunlar unlu bir bulamaca batırılarak yağda kızartılır ve patates kızartmasıyla birlikte yenir. İngilizler bu yemeği en çok gazete kâğıdına sarılı olarak almayı sever. Tarihçiler ilk ‘fish and chips’ dükkanının Londra’da açıldığını söylüyor.

Fish and chips için hangi balık?​

Fish and chips için hangi balık?
Kökeni Birleşik Krallığa dayanan fish and chips, bulamaç kaplı balığın ve patatesin kızartılmasıyla hazırlanır. İlk kez İngiltere’de hazırlanan bu yemek, tartar sos eşliğinde sunulur. Bulamaç kaplı balık yapımında mezgit veya levrek kullanılabilir.

Fiş en Cips nasıl yapılır?​

Fiş en Cips nasıl yapılır?
Kabuğunu soyduğunuz patatesleri, parmak şeklinde kesin. Bol suda duruladıktan sonra üzerlerini bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın. İkiye böldüğünüz ayçiçek yağını ayrı ayrı tavalarda kızdırın. Fileto mezgit balıklarını hazırladığınız kaplama harcına buladıktan sonra kızgın yağda, arkalı önlü ters çevirerek kızartın.

Balık Cipsi hangi balıktan yapılır?​

Fish and Chips yapımında genel olarak morina balığı kullanılmakla birlikte mezgit balığı da kullanılmaktadır.

Fish and Chips ana yemek mi?​

Fish and Chips ana yemek mi?
Britanya Hükûmeti, I. Dünya Savaşı ve II. Dünya Savaşı sırasında fish and chips tedarikini güvence altına aldı….Balık ve patates.
Fish and chips
Ülke(ler) | İngiltere
Türü | Kızartma
Tipi | Ana yemek
Servis şekli | Sıcak

Mezgit balığı kızartma sosu nasıl yapılır?​

Mezgit balığı kızartma sosu nasıl yapılır?
Bir kasede yumurtayı çırpalım. Balıkları ilk önce beyaz una daha sonra çırpılmış yumurtaya en son galeta ununa batıp orta ateşte hafif kızdırdığımız yağda kızartalım. Sos için turşuları ve köz biberi ince küpler şeklinde doğrayalım. Üzerine mayonezi ve kuru dereotunu ekleyelim servise hazır.
Mezgit Pane nasıl yapılır?​
Balıkları İlk önce una batırıp daha sonra yumurtaya batırıyoruz. Daha sonra mısır ununa batırıyoruz. Balıkları iyice ısınmış yağlı tavaya alıp 2 tarafını da kızarıncaya kadar döndürüyoruz. Dışı çıtır içi yumuşacık oluyor.

Levrek Cips nasıl yapılır?​

Levrek Cips nasıl yapılır?
Balığımızın derisini ve kılçığını alarak iki parça haline getirin. İsteğinize göre baharat kullanabilirsiniz. Jülyen şekilde balığımızı kesiyoruz. İyice unlayıp süzgeçten geçirdiğimiz balığımızı 185 derecedeki fritözümüzde yaklaşık 1,5 – 2 dakika pişiriyoruz.
 
İngiltere'ye özgü olan Fish and Chips, birçok kişi tarafından sevilen klasik bir yemektir. Balık ve patatesin kızartılmasıyla hazırlanan bu lezzetli yemek genellikle gazete kâğıdına sarılarak servis edilir. Fish and Chips'in ana malzemeleri balık ve patates olsa da, balık olarak genellikle mezgit veya morina balığı tercih edilir. Yemek genellikle tartar sos eşliğinde sunulur ve sıcak olarak servis edilir.

Mezgit balığı kızartma sosunu hazırlamak için ise balıkları una, çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa batırarak kızartabilirsiniz. Ayrıca sos için turşu, köz biber, mayonez ve kuru dereotu gibi malzemelerle lezzetlendirebilirsiniz.

Levrek Cips yapmak isterseniz, balığı derisinden ve kılçığından ayırarak iki parça haline getirip jülyen şeklinde kesip unlayabilir ve ardından yaklaşık 1,5 - 2 dakika yüksek ısıda fritözde pişirebilirsiniz.

Fish and Chips, İngiltere'ye özgü bir yemek olup genellikle ana yemek olarak tüketilmektedir. İngilizler için önemli bir yemek kültürü olan Fish and Chips, birçok insan tarafından sevilen ve tercih edilen bir lezzettir.
 
Geri
Üst