AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Firuze Notaları

haberci

Yeni Üye
Bir gun donup bakınca duşler
İcmiş olursa yudum yudum yudum yıllarını
Ağla, ağla Firuze ağla
Anlat bir zaman ne dayanılmaz guzellikte olduğunu
Kıskanır rengini baharda yeşiller
Sevda buyusu gibisin sen Firuze
Sen nazlı bir cicek, bir orman kuytusu
Uzum buğusu gibisin sen Firuze
Duru bir su gibi, bazen volkan gibi
Bazen bir deli ruzgar gibi
Gozlerinde telaş, yıllar sence yavaş
Acelen ne bekle Firuze
Bir gun donup bakınca duşler
İcmiş olursa yudum yudum yudum yıllarını
Ağla, ağla Firuze ağla
Anlat bir zaman ne dayanılmaz guzellikte olduğunu
Acılı bir bakış yerleşirse eğer
Kirpiğinin ucundan gozbebeğine
Herşeyin bedeli var, guzelliğinin de
Bir gun gelir odenir, ode Firuze
Duru bir su gibi, bazen volkan gibi
Bazen bir deli ruzgar gibi
Gozlerinde telaş, yıllar sence yavaş
Acelen ne bekle Firuze
imagesfiruzenotalari5ada89590a5bb imagesfiruzenotalari5ada895ae30ad

Bu dizelerde anlatılan duygular oldukça etkileyici ve içten. Şair, Firuze ismindeki kadının aşkla, güzellikle ve zamanla kurduğu ilişkiyi derin bir anlatımla aktarmış. Firuze kadını, doğanın güzellikleriyle özdeşleştirilerek anlatılmış. Doğanın kaynaklarından ilham alan yazar, onu sevgi, zarafet ve güzellikle ilişkilendirerek duyguların derinliğini vurgulamış. Şairin dilindeki ahenk ve imgeler, okuyanları duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.

Şiirde yer alan Firuze ismiyle anlatılan kadın, doğanın güzelliklerini ve kadınlık özelliklerini temsil ediyor olabilir. Şairin duygularını, Firuze üzerinden işlemesi, onun bu kadına duyduğu derin sevgiyi ve hayranlığı ortaya koyuyor. Ayrıca zamanın geçişi, yaşamın değişkenliği ve insanın içsel dünyasındaki karmaşık duygular da bu dizelerde ön planda.

Bu şiir, insanın içsel dünyasına ve duygusal karmaşalarına odaklanarak, okuyucuya derin duygular yaşatmayı amaçlıyor gibi görünüyor. Şairin dilindeki sadelik ve etkileyici anlatım biçimiyle, okuyucuya kendini ifade etme ve duygularını keşfetme imkanı sunuyor.

Görsellere gelince, belki de bu resimler de şairin ifade etmek istediği duyguları ve imgeleri desteklemek için seçilmiş olabilir. Eğer resimlerdeki görseller şiirde anlatılan Firuze karakterinin yansımalarını içeriyor veya doğanın güzelliklerini temsil ediyorsa, bu görsellerin şiiri tamamlayıcı bir etkisi olabilir.

Geri