- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Fırtına şarkısı kime ait?
FIRTINA. Yukarıdaki dizelerle efsaneleşmiş Murathan Mungan imzalı şarkı Yeni Türkü’nün 1988 yılında yayınlanan Yeşilmişik albümünde yer almaktadır. Eserin sahibi Murathan Mungan’a bu dizeleri yazdıran 12 Eylül sonrası öğrenci yürüyüşleriydi.Yeni Türkü kimler?
Yeni Türkü, 1977 yılında Derya Köroğlu, Zerrin Yaşar ve Selim Atakan’ın Ankara’da kurduğu müzik topluluğudur. Topluluğun isim babalığını şair ve yazar Yaşar Miraç yapmıştır.
Yeni Türkü şarkısını kim söylüyor?
Yıllar içinde Eftal Küçük, Tuncer Tercan, Cengiz Onural, Fuat Oburoğlu, Murat Buket gibi müzisyenleri barındıran grubun kuruluşundan bu yana her zaman kadroda bulunan tek elemanı Derya Köroğlu’dur.Yeni Türkü sözleri kime ait?
En basit aşk şarkısında bile yanlış anlamalara mahal vermemek için olmayacak kelimeleri bile sansürleyen denetimci kurul nasıl oldu da Yeni Türkü’nün bu şarkısına izin verdi acaba? 12 Eylül sonrası ilk öğrenci yürüyüşlerinden etkilenen Murathan Mungan bir devrim marşı yazmıştır bu şarkının sözleriyle aslında.
Son sözü ise Murathan Mungan dizeleriyle, @muuzii söyledi: “Geçse de yolumuz bozkırlardan denizlere çıkar sokaklar.”
Deliler sarkisi kim soyluyor?
Berkay – Deliler (Official Lyric Video) – YouTube.
Gurbete kaçacağım kim söylüyor?
yeni türkü’nün kadın sesi kullandığı nadir parçalardan biridir *. o zamanlar yeni türkü üyesi olan zerrin atakan’ın söylediği şarkı.Fırtına şiiri kimin?
Samanyolu dergisinde 1909’da şiirleri yayımlanmaya başlayan şair, 1913’te yazdığı “Fırtına ve Kar” şiiriyle edebiyat dünyasında tanınmaya başladı. Orhan Seyfi Orhon, yüksek öğrenimine Tıbbiye Mektebi’nde başlasa da bir anestezi uygulamasında fenalaşınca okuldan ayrıldı.
Yedikule bestecisi kimdir?
Bu albüme adını veren şarkının sözleri Murathan Mungan’a, müziği ise Derya Köroğlu’na aitti. Bir de Vangelis Papazoğlu’nun bestelediği bir Rembetiko şarkısı, Cengiz Onural’ın sözleriyle ve ‘Yedikule’ ismiyle bu albümde kendine yer buldu.Derya Köroğlu eşi kaç yaşında?
DERYA KÖROĞLU’NUN NİKAHINDAN KARELER Geçtiğimiz akşam Fransız Sokağı’ndaki Cezayir Lokali’nde kıyılan nikâhta, 50 yaşındaki damat ile 29 yaşındaki gelinin şahitliklerini Selim Atakan ve Hande Öztürk yaptı.
Derya Mustafa Köroğlu, 1955 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokulu Ankara Alparslan İlkokulu’nda, ortaokulu Ankara Cumhuriyet Lisesi’nde ve liseyi Ankara Fen Lisesi’nde tamamladı.
Bir Fırtına Tuttu Bizi sözleri kime ait?
Bir Fırtna Tuttu Bizi Deryaya Kardı, Yücel Paşmakçı tarafından Fatma Çil’den derlenip notaya alınmış, Rumeli türküsü.
Yeni Türkü grubunda kimler var?
Aşk yeniden şarkı sözleri kimin?1990’da ‘Vira Vira’, 1992’de ise ‘Aşk Yeniden’, müzikseverlerle buluştu. Bu albüme adını veren şarkının sözleri Murathan Mungan’a, müziği ise Derya Köroğlu’na aitti.
Bir Fırtına Tuttu Bizi kim söylüyor?
cengiz ozkan’ın insanı mest ederekten okuduğu türkü… “kurtlar vadisi 2” müzik albümüne de ilave edilmiştir.Bazı buluşmalar mahşere kaldı ne demek?
“kavuşmayı mahşere bırakmak” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. çok severken vazgeçmek zorunda kaldığımızla ya da kavuşmaya gücümüzün yetmediğiyle kavuşacağımız tek yer olan mahşerde kavuşma duasıdır bu…
Yeni Türkü, sadece Yaşar Miraç’ın 1979’da Nisan-Mayıs-Haziran aylarında çıkan edebiyat dergisi değil, ayrıca halk türkülerinin yeniden yorumlanmasına dayanan Güney Amerika orijinli bir müzik akımıdır. Bu akımın dünyadaki temsilciliğini Şilili topluluk Inti Illimani yapmıştır.
Yeni Türkü grubunun solisti kimdir?
Derya Köroğlu. Derya Mustafa Köroğlu (d. 1955), Yeni Türkü grubunun 1977 yılında kurulduğundan bu yana solistliğini yapan müzisyendir.
Aşk yeniden dizi müziğini kim söylüyor?
Aşk Yeniden Dizisi ve Betül Sayıcı ve Alp Zey’in muhteşem sesleri ile jenerik müziği Karışmayın bana benim hayatım, Benim kararım ,sonucuna razıyım. Ben bilirim beni ,sizden ziyade. Kalbim virane ,aşk fevkalade ! Aşk Yeniden !Derya Köroğlu nereli?
Çocukluğu ve öğrenim hayatı Derya Mustafa Köroğlu, 1955 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokulu Ankara Alparslan İlkokulu’nda, ortaokulu Ankara Cumhuriyet Lisesi’nde ve liseyi Ankara Fen Lisesi’nde tamamladı.