AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırınsız Yaş Pasta

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırınsız Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Bisküvili pasta için;
1 paket kakaolu petibör bisküvi
1 paket karamelli bisküvi
1 litre süt
3 kaşık nişasta
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket sütlü çikolata
Üzerine;
100 ml krema
1 paket bitter çikolata
Süsleme için;
Çilek
Beyaz çikolata

Fırınsız Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, nişasta ve kakao tencereye alınır. Karıştırarak pişirilmeye başlanır. Kaynayınca şeker eklenir. Kıvamını alıp, şeker eriyince ocaktan alınır vanilya ,çikolata ve tereyağı ekleyip süratlice karıştırılır.
Kalıp hazırlanır. Alt kata kakaolu bisküviler dizilir. Üzeri muhallebi ile kaplanır. Bir sıra bisküvi bir sıra muhallebi olarak 3 kat çıkılır. Son kata karamelli bisküvi dizilir. Üzeri muhallebi ile kapatılır. Ilınınca dolaba kaldırılır.
4-5 saat yada en güzeli bir gece bekletilir.
Servis öncesi krema ısıtılıp içine çikolata eklenir ve ganaj yapılır. Dinlenmiş pastanın üzerine dökülür. Beyaz çikolata ve çilekle süslenir. Afiyet olsun .
Fırınsız Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst