AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırınsız Lokum Gibi Baget

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırınsız Lokum Üzere Baget Tanımı İçin Gereçler
10 tane piliç baget
6 tane patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 er tatlı kaşığı tuz,kekik, karabiber,kimyon,toz biber,pulbiber

Fırınsız Lokum Üzere Baget Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bagetleri yıkayıp suyunu süzdürelim.
Baharatları bir kaba alıp bagetleri içinde harmanlayıp kuru tencereye dizelim.
Patateslerin kabuğunu soyup 3 e bölelim.
Sıvıyağ ve biraz tuzla karıştıralım ve bagetlerin üzerine dizelim.
Salça ve suyu çırpıcıyla sos haline getirip üzerine dökelim.
İster bagetlerin üzerine dökün ister patateslerin.
Ben patates kuru üzere olmasın diye bu türlü yaptım.
Kısık ateşte 40 dakika kadar pişirelim.
Patateslerden denetim edebilirsiniz.
Yumuşacık içi sulu bagetler yemeye hazır. Afiyet olsun.
Fırınsız Lokum Üzere Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst