- Konu Yazar
- #1
Fırınsız Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı irmik
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket instant maya
Fırınsız Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur yoğuracağımız kaba irmik,2 su bardağı un,tuz,maya,şeker alınır, karıştırılır.
Tereyağ eklenip ılık süt ve su eklenip yoğrulur.
Kalan un azar azar eklenerek kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır, üzeri örtülerek 1 saat mayalanmaya bırakılır.
1 saat sonra hamur yoğrulur, cevizden küçük bezeler koparılıp elle yuvarlanır.
Hamur bitince tost makinesi ısıtılıp hamurlar geniş aralıklarla yerleştirilir, pişirilmeye bırakılır.
Pişen hamurlar borcama dizilip üzeri temiz havlu ile örtülür.
Fırınsız Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı irmik
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket instant maya
Fırınsız Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur yoğuracağımız kaba irmik,2 su bardağı un,tuz,maya,şeker alınır, karıştırılır.
Tereyağ eklenip ılık süt ve su eklenip yoğrulur.
Kalan un azar azar eklenerek kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır, üzeri örtülerek 1 saat mayalanmaya bırakılır.
1 saat sonra hamur yoğrulur, cevizden küçük bezeler koparılıp elle yuvarlanır.
Hamur bitince tost makinesi ısıtılıp hamurlar geniş aralıklarla yerleştirilir, pişirilmeye bırakılır.
Pişen hamurlar borcama dizilip üzeri temiz havlu ile örtülür.
Fırınsız Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı