AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırını Unutturan Tavuk Tandır

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırını Unutturan Tavuk Tandır Tanımı İçin Malzemeler
Kişi başı 2 tavuk baget
2 orta uzunluk patates
1 küçük soğan
Sosu için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak rendesi
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber

Fırını Unutturan Tavuk Tandır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin kapaklı bir yanmaz yapışmaz tencereye yağlı kağıt serin, elinizle düzeltin.
Patatesleri soyup, parmak kalınlığında halka biçiminde doğrayın.
Soğanı soyup ince dilimler halinde doğrayın.
Tavukları, patatesleri ve soğanları tencereye alın.
Sos materyallerini karıştırma kabına alın ve uygunca karıştırın.
Sosu tencereye dökün ve herşeyin her yerinin güzelce soslanması için güzelce karıştırın, en az yarım saat, vaktiniz varsa 2 saat kadar bekletin.
Kağıdı kapatıp üzerine porselen bir tabak koyun ve tencere kapağını kapatın.
Ocağa alın, kısık ateşte bu halde 20 dakika pişirin.
Sürenin sonunda kapağı açın, tabağı kaldırın ve kağıdı da açın.
Bu halde de 20-25 dakika ızgara yapar üzere çevirerek pişirin.
İstediğiniz nar üzere kızarmış görünüme kavuşunca hazır demektir.
Yanına pilav, salata, püre üzere eslikcilerle yahut sade olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Fırını Unutturan Tavuk Tandır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst