AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Zeytinyağlı Sebze

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırında Zeytinyağlı Zerzevat Tanımı İçin Materyaller
2 adet patlıcan
2 adet kabak
4 küçük havuç
2 adet küçük soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Su
Tuz
Baharat
Dilerseniz öbür zerzevat çeşitleri de ekleyebilirsiniz

Fırında Zeytinyağlı Zerzevat Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sebzelerimizi yıkayıp süzüp uzun dilimlere kesiyoruz, soğanları çok küçültmeden kesiyoruz.
Zerzevatları bir kaba alıp tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz ve borcama alıyoruz (ben tuz, pul biber, kara biber, kırmızı biber kullandım.
Salçayı su da eritip nerdeyse sebzelerin üzerini geçecek kadar ekliyoruz, zeytinyağını da dilediğiniz kadar suya ekleyebilirsiniz.
Evvelce ısıtılmış fırında (alt üst ayar 200 derece) sebzeler pişene kadar veriyoruz, canlı istiyorsanız tam pişmeden çıkartmanızda yarar var, bence bu türlü tadı çok daha hoş.Sebzelerimiz servise hazır, afiyet olsun!
 
Geri
Üst