AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Yumuşacık Tavuk Kanat

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Yumuşacık Tavuk Kanat Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo tavuk kanat
1 kase arpacık soğan
1 kilo küçük patates
5 diş sarımsak
2 tane yeşil biber
2 tane kapya biber
Tavuk sos için
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik ve tuz
Patates ve soğan için
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik ve tuz

Fırında Yumuşacık Tavuk Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk kanatları yıkayıp süzelim.
Üzerine süt, yağ,toz biber,kekik, karabiber, kimyon ve tuz ek karıştıralım. (ben kanatları alır almaz yıkayıp soslar ve buzluğa atarım. Daha yumuşak ve lezzetli oluyor. )
Soyduğumuz patates, soğan ve sarımsak karıştırıp üzerine yağ,toz biber, karabiber, kimyon,kekik ve tuz ekleyip karıştıralım. Tepsiye dökelim.
Soslanmış tavukları da tepsiye dizelim.
Üzerine biberleri kesip yerleştirelim.
Üzerine fırın poşetini tepsiye nazaran kesip üzerine örtelim.
180 c fırında birinci 45 dk pişirelim.
Üzerindeki fırın poşetini alıp 15 dk da o formda pişirelim. Yumuşacık ve lezzetli oluyor yapanlara afiyet olsun
Fırında Yumuşacık Tavuk Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst