SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Fırında Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
5 dilim bayat ekmek yada tost ekmek
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz kırmızıbiber
Üzeri için;
Rende kaşar
Fırında Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağda kızartmak istemeyenlere hoş bir alternatif.
Yumurtayı süt ve sıvı yağıyla çırpın daha sonra baharatları ekleyin ben kekik de çok yakıştırıyorum yada rende sarımsak.
Çırptığımız karışıma ekmekler sırayla iki taraflı yatırıyoruz. Birkaç saniye çeksin.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye döşüyoruz. Benim tepsimde hiç bişey yapışmıyor o yüzden kuşanmadık lakin olağan tepside kesinlikle kulanın.
Üzerine damak zevkinize nazaran peynir serpin.
180 derecede peynir erişene kadar pişirin.
Eğer hafifçe çıtır seviyorsanız (Peynir olan kısım yumuşak kalıyor kenarları hafifçe çıtırdıyor birazcık daha fazla bırakın benim gibi)
Bazen yalnızca peynirin erimesini bekleyip, çıkarıyorum o vakit tabi dahada yumuşak oluyor. Ancak yumurta karışımını emdiği için çok bir çıtırlık olmuyor zati. Afiyet bal şeker olsun.
Fırında Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 dilim bayat ekmek yada tost ekmek
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz kırmızıbiber
Üzeri için;
Rende kaşar
Fırında Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağda kızartmak istemeyenlere hoş bir alternatif.
Yumurtayı süt ve sıvı yağıyla çırpın daha sonra baharatları ekleyin ben kekik de çok yakıştırıyorum yada rende sarımsak.
Çırptığımız karışıma ekmekler sırayla iki taraflı yatırıyoruz. Birkaç saniye çeksin.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye döşüyoruz. Benim tepsimde hiç bişey yapışmıyor o yüzden kuşanmadık lakin olağan tepside kesinlikle kulanın.
Üzerine damak zevkinize nazaran peynir serpin.
180 derecede peynir erişene kadar pişirin.
Eğer hafifçe çıtır seviyorsanız (Peynir olan kısım yumuşak kalıyor kenarları hafifçe çıtırdıyor birazcık daha fazla bırakın benim gibi)
Bazen yalnızca peynirin erimesini bekleyip, çıkarıyorum o vakit tabi dahada yumuşak oluyor. Ancak yumurta karışımını emdiği için çok bir çıtırlık olmuyor zati. Afiyet bal şeker olsun.
Fırında Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı