- Konu Yazar
- #1
Fırında Yumurtalı Ekmek Tanımı İçin Materyaller
4-5 adet çırpılmış yumurta
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
10 dilim sucuk
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Dilimlenmiş ekmek (yaklaşık 20 dilim)
Tercihe nazaran salam, sosis üzere öbür şarküteri eserleri kullanılabilir
Fırında Yumurtalı Ekmek Tanımı Yapılışı
Çırpılmış yumurtaları geniş bir kaseye alalım ve içine zeytinyağını ekleyelim, karıştıralım.
Ekmek dilimlerini bu yumurtalı karışıma bulayarak yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizelim.
Ekmeklerin üzerine rende kaşar peynirini serpelim ve sucukları koyalım.
Evvelce ısıttığımız fırında, 180 derecede, üzeri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirelim.
(Ben tuz eklemedim. Tercihe nazaran ekleyebilirsiniz. ).
Sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.
4-5 adet çırpılmış yumurta
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
10 dilim sucuk
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Dilimlenmiş ekmek (yaklaşık 20 dilim)
Tercihe nazaran salam, sosis üzere öbür şarküteri eserleri kullanılabilir
Fırında Yumurtalı Ekmek Tanımı Yapılışı
Çırpılmış yumurtaları geniş bir kaseye alalım ve içine zeytinyağını ekleyelim, karıştıralım.
Ekmek dilimlerini bu yumurtalı karışıma bulayarak yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizelim.
Ekmeklerin üzerine rende kaşar peynirini serpelim ve sucukları koyalım.
Evvelce ısıttığımız fırında, 180 derecede, üzeri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirelim.
(Ben tuz eklemedim. Tercihe nazaran ekleyebilirsiniz. ).
Sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.