AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Tüm Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırında Tüm Tavuk Tanımı İçin Materyaller
1 tüm tavuk
Yarım paket margarin
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı dag kekiği (zahter)
Tuz
Karabiber

Fırında Tüm Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm tavuğumuzu güzelce yıkayıp peçete havlu ile kuruluyoruz.
Fırın tepsimize göğüs kısmı üst olacak biçimde koyuyoruz.
Yapışmasın diye ben altına yağlı kağıt kullandım.
Margarini hafif eritip ezilmiş sarmısakları, kekik ve tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
Tavuğun göğüs derisini yırtmadan kaldırıp karışımın birazını derisinin altına sürüyoruz ve kalanı tavuğun her yerine sürüyoruz.
190 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri açık biçimde 2 saat pişiriyoruz.
Pişirme mühleti tavuğunuzun büyüklüğüne nazaran değişebilir.
Dilerseniz yanına patateste ekleyebilirsiniz. Çok lezzetli oluyor tavsiye ediyorum.
Şimdiden afiyet olsun!.
 
Geri
Üst