AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Tavuklu Mantar

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Tavuklu Mantar Tanımı İçin Malzemeler
400 gram mantar
500 gram kemiksiz tavuk
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet biber
1 adet domates
Beşamel sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
200 gram kadar kaşar

Fırında Tavuklu Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantarların kabukları soyulur ,yıkanmaz ,ince ince doğranır.
Tavuklarda kuşbaşı halinde doğranır.
Malzemeler uygun bir kaba alınır .
Soğanlar küçük küçük doğranır .
Mantarlar, tavuklar içine koyulur.
Salçası koyulur.
Biberler küçük küçük doğranır ,domates küçük küçük doğranır onlar da karıştırılır .
Sıvı yağda uygun bir tepsiye alınır .
Beşamel sos için bir kaşık tereyağı eritilir, içinde bir kaşık un koyulur güzelce kavrulur.
Sütü ek edilir ,muhallebi formunda pişirilir.
Yemeğin üzerine dökülür, üzerine kaşar rendesi serpilir.
180 derecede fırına verilir.
Üstü kızarıncaya kadar pişirilir .
Denemek isteyenlere afiyet olsun daha fazla tanım için takip etmeyi unutmayın.

Fırında Tavuklu Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst