AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Tavuklu Karnabahar

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Tavuklu Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
1 adet karnabahar
1 paket kemiksiz tavuk but
Sos için :
1 yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz karabiber, zerdaçal, kajun baharatı
1 su bardagı su
Başemal sos:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz ,karabiber

Fırında Tavuklu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı dilimleyelim. Tepsiye dizin.
Sos için tüm gereçleri bir kapta karıştırın su ile açın.
Fırça ile karnabaharların üzerine sostan sürelim.
Ardından tavuk butlarını yıkayıp sosa ekleyelim ve karnabaharların üzerine koyalım .
Üzerine ıslak fırın kağıdı ile üzerini kapatalım.
200 derece fırında 35 dakika pişirelim ,daha sonra başamel sosu hazırlayalım.
Tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavuralım .
Ardından sütü ekleyelim ve daima karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca ocaktan alalım ,tuz ,karabiber ekleyelim.
Fırından çıkan yemeğimizin üzerine gezdirerek dökelim .
10 dakika daha fırına koyalım.Sonra fırından alalım.
Üzerini kaşar peyniri rendesi ek edelim .
Kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim.Toplam mühlet 45 dakika sürdü çok hoş oldu.
Karnabahar ve tavuk ve sos mükemmel bir lezzet afiyetler olsun efendim

Fırında Tavuklu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst