Fırında Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Tavuk Tanımı İçin Gereçler
1 bütün tavuk
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı salça
Kırmızı toz biber
Karabiber
Acı pul biber
Tuz
Biberiye
Sebzeli karışım için;
5-6 adet baby patates
5-6 adet çeri domates
2-3 adet çarliston biber

Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuğumuzu ocakta tütsüleyip güzelce yıkıyoruz. Yoğurdu, salçayı baharatları karıştırma kabında güzelce karıştırıyoruz.
İçine tavuğu yerleştirip düzgünce ovalıyoruz. Buz dolabına kaldırıp 1 saat dinlendiriyoruz.
Sebzelerimizi güzelce yıkayıp 2′ ye bölüyoruz. Fırın poşetine yerleştirip biraz sıvı yağ ve tuz döküp çalkalayıp uygunca karışmasını sağlıyoruz.
Buzdolabında dinlenen tavuğumuzu fırın poşetine dikkatli bir biçimde yerleştirip ağzını kapatıyoruz.
İki poşetimizin de üstüne delikler açıp evvelden ısıtılmış 190 derece fırında 45dk – 1 saat ortasında pişiriyoruz. Sonrasında servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz.
Fırında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst