Fırında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
2 adet tavuk but
5 adet baget (Benim 2 adet but vardı gerisini baget olarak kullandım)
Sosu için
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı limon
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukların yeterlice temizleyip düdüklüde üstünü geçecek kadar su ekleyerek 25 dk pişiriyoruz.
Suya beğenilen bir koku vermesi için varsa 1-2 adet defne yaprağı koyabilirsiniz.
Daha sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sıralayıp yapmış olduğunuz sosu fırça yardım ile sürüyoruz.
Fırında 200 derecede 30 dk kızarana kadar pişiriyoruz.İsterseniz birebir tepside yada diğer bir tepside patates de kızartabilirsiniz.
Fırında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet tavuk but
5 adet baget (Benim 2 adet but vardı gerisini baget olarak kullandım)
Sosu için
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı limon
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukların yeterlice temizleyip düdüklüde üstünü geçecek kadar su ekleyerek 25 dk pişiriyoruz.
Suya beğenilen bir koku vermesi için varsa 1-2 adet defne yaprağı koyabilirsiniz.
Daha sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sıralayıp yapmış olduğunuz sosu fırça yardım ile sürüyoruz.
Fırında 200 derecede 30 dk kızarana kadar pişiriyoruz.İsterseniz birebir tepside yada diğer bir tepside patates de kızartabilirsiniz.
Fırında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı