- Konu Yazar
- #1
Fırında Tavuk Şiş Ve Baharatlı Patates Kızartması Tanımı İçin Gereçler
1 kg iri doğranmış tavuk but ve göğüs karışımı
Sosu için;
2 çorba kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı bal
Tuz, karabiber, pulbiber
Toz kırmızıbiber kekik,az köri
patates kızartması için;
4-5 adet patates
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Toz sarımsak (yoksa ezilmiş iki diş sarımsak)
İstenilen baharatlar
Fırında Tavuk Şiş Ve Baharatlı Patates Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sos materyallerini karıştıralım.
Kuşbaşı doğranmış tavukların üzerine dökelim.
Üzerini streçle kapatıp en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
5 saat bekletilirse çok daha yumuşak oluyor.
Pişireceğimiz soslu tavukları şişlere dizelim.
Isıtılmış 220° fırında pişirelim.
Patates kızartması için; patatesleri güzelce yıkayıp elma dilimi olarak doğrayalım ve suda haşlayalım. Çok yumuşak olmaması gerekiyor.
Haşlatırken uç kısımları hafif çatlamaya başlayınca sudan alalım sonra sıvı yağ, sarımsak, tuz ve baharatlı karışıma bulayıp fırın tepsisi ne dizelim.
Tavuklarla birlikte fırında kızartalım.Afiyet olsun.
Fırında Tavuk Şiş Ve Baharatlı Patates Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg iri doğranmış tavuk but ve göğüs karışımı
Sosu için;
2 çorba kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı bal
Tuz, karabiber, pulbiber
Toz kırmızıbiber kekik,az köri
patates kızartması için;
4-5 adet patates
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Toz sarımsak (yoksa ezilmiş iki diş sarımsak)
İstenilen baharatlar
Fırında Tavuk Şiş Ve Baharatlı Patates Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sos materyallerini karıştıralım.
Kuşbaşı doğranmış tavukların üzerine dökelim.
Üzerini streçle kapatıp en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
5 saat bekletilirse çok daha yumuşak oluyor.
Pişireceğimiz soslu tavukları şişlere dizelim.
Isıtılmış 220° fırında pişirelim.
Patates kızartması için; patatesleri güzelce yıkayıp elma dilimi olarak doğrayalım ve suda haşlayalım. Çok yumuşak olmaması gerekiyor.
Haşlatırken uç kısımları hafif çatlamaya başlayınca sudan alalım sonra sıvı yağ, sarımsak, tuz ve baharatlı karışıma bulayıp fırın tepsisi ne dizelim.
Tavuklarla birlikte fırında kızartalım.Afiyet olsun.
Fırında Tavuk Şiş Ve Baharatlı Patates Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı