AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Tavuk, Patates Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırında Tavuk, Patates Yemeği Tanımı İçin Materyaller
2 adet kalçalı but
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kırmızı biber
4 adet yeşil biber
5-6 diş sarımsak
1 soğan
Tuz
Karabiber
Tozbiber
Kekik
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Fırında Tavuk, Patates Yemeği Tanımı Yapılışı

Zeytinyağı, tuz, karabiber, tozbiber, kekik zeytin yağı karıştırma kabında karıştırılır.
Patates, havuç, kırmızı biber, yeşil biber, soğan sarımsak soyulur; istenilen halde doğranır.
Hazırlanan zeytin yağlı sosa hem garnitürler hem de tavuklar bulanır.
Tavuklar ve garnitürler fırın tepsisine alınır, üzeri alüminyum folyo ile kapatılır.
Fırın 200 dereceye ayarlanır, tavuklar piştikten sonra yemek fırından alınır.
 
Geri
Üst