Fırında Tavuk Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Tavuk Kebabı Tanımı İçin Materyaller
Yarım kg tavuk göğsü
1 kepçe sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
Köri
Domates
Yeşil biber
Kapya biber

Fırında Tavuk Kebabı Tanımı Yapılışı

Karıştırma kabına baharatları ekleyip, düzgünce karıştırıyoruz.
Akabinde tavukları ekleyip, karıştırıyoruz.
Üzerini streçleyip, 1-1. 5 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Çöp şişlere tavukları ekleyip, tabanı yağlı tepsiye diziyoruz.
Domates, biberleri ekleyip, evvelce ısıtılmış fırına 200 derece yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
Üzerine ekstra sos yapılmıyor, kendi suyunda pişiyor, dertsiz olun.
Tavuğun üst kısmı yumuşak olsun derseniz, yağlı kağıtla kaplayın.
Afiyet olsun şimdiden, deneyenlere kolay gelsin. Yorumlarınızı bekliyorum.
 
Geri
Üst