Fırında Tavuk Kebabı Tanımı İçin Materyaller
Yarım kg tavuk göğsü
1 kepçe sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
Köri
Domates
Yeşil biber
Kapya biber
Fırında Tavuk Kebabı Tanımı Yapılışı
Karıştırma kabına baharatları ekleyip, düzgünce karıştırıyoruz.
Akabinde tavukları ekleyip, karıştırıyoruz.
Üzerini streçleyip, 1-1. 5 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Çöp şişlere tavukları ekleyip, tabanı yağlı tepsiye diziyoruz.
Domates, biberleri ekleyip, evvelce ısıtılmış fırına 200 derece yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
Üzerine ekstra sos yapılmıyor, kendi suyunda pişiyor, dertsiz olun.
Tavuğun üst kısmı yumuşak olsun derseniz, yağlı kağıtla kaplayın.
Afiyet olsun şimdiden, deneyenlere kolay gelsin. Yorumlarınızı bekliyorum.
Yarım kg tavuk göğsü
1 kepçe sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
Köri
Domates
Yeşil biber
Kapya biber
Fırında Tavuk Kebabı Tanımı Yapılışı
Karıştırma kabına baharatları ekleyip, düzgünce karıştırıyoruz.
Akabinde tavukları ekleyip, karıştırıyoruz.
Üzerini streçleyip, 1-1. 5 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Çöp şişlere tavukları ekleyip, tabanı yağlı tepsiye diziyoruz.
Domates, biberleri ekleyip, evvelce ısıtılmış fırına 200 derece yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
Üzerine ekstra sos yapılmıyor, kendi suyunda pişiyor, dertsiz olun.
Tavuğun üst kısmı yumuşak olsun derseniz, yağlı kağıtla kaplayın.
Afiyet olsun şimdiden, deneyenlere kolay gelsin. Yorumlarınızı bekliyorum.