AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırında Tavuk Kapama

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler
6 adet tavuk baget
1 buçuk su bardağı bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
Sıvıyağ ve tereyağı
Tuz
Karabiber

Fırında Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk bagetleri bir tencereye alıp üzerini hafif geçecek formda su koyalım haşlamaya bırakalım.
Bulgur pilavımız için sıvı yağ ve tereyağı tavaya alalım üzerine bulgurumuzu ekleyip kavuralım .
Daha sonra haşlanmış nohutumuzu ekleyelim, baharatlarımızı da attıktan sonra altını kapatalım.
Borcama kavurduğumuz bulguru alalım.
Üzerine haşlanan tavukları yerleştirelim.
Pilavın üzerini geçecek halde tavuk suyumuzdan ekleyelim ve üzerini ıslattığımız yağlı kağıt ile kapatalım.
Önceden ısıttığımız 190 derece fırında tavukların üzeri kızarıncaya kadar denetimli halde pişirelim.
Afiyet olsun

Fırında Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst