Fırında Tavuk But Tanımı İçin Malzemeler
4 adet tavuk but
3-4 küçük soğan
1 adet patates
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
100 ml ılık su
1 fincan zeytinyağı
Fırında Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk butlarımızı güzelce yıkadıktan sonra borcama yerleştiriyoruz.
Patatesi elma dilim formunda kesiyoruz, soğanları ister bütün olarak isterseniz ikiye kesip, borcama yerleştirin.
Sosu için; yağ hariç tüm materyalleri karıştıralım.
Hazırladığımız butların ve sebzelerin üzerine yağı gezdirelim.
Sonrasında sosunuda her yere eşit olacak formda dökelim.
180 derece fırında 1 saat 20 dk kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Fırında Tavuk But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet tavuk but
3-4 küçük soğan
1 adet patates
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
100 ml ılık su
1 fincan zeytinyağı
Fırında Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk butlarımızı güzelce yıkadıktan sonra borcama yerleştiriyoruz.
Patatesi elma dilim formunda kesiyoruz, soğanları ister bütün olarak isterseniz ikiye kesip, borcama yerleştirin.
Sosu için; yağ hariç tüm materyalleri karıştıralım.
Hazırladığımız butların ve sebzelerin üzerine yağı gezdirelim.
Sonrasında sosunuda her yere eşit olacak formda dökelim.
180 derece fırında 1 saat 20 dk kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Fırında Tavuk But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı