Fırında Tavuk Baget

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
6/7 adet sarımsak
2 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz
1 çay bardağı ılık su
4 adet orta boy patates
4 adet domates

Fırında Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Büyük bir borcam veya fırın tepsisi üzerine bagetler kenarlarda, patates ve soğanlar ortada kalacak şekilde dizin.
Ayrı bir kapta salça, sıvı yağ, baharatlar, suyu karıştırın.
Rendelenmiş domatesler orta kısma, sos ise bagetlerin üzerine gelecek şekilde dökün ve sosu fırça yardımıyla sürün.
Islatılmış yağlı kağıt ile üzerini kapatarak ilk 50 dakika kapalı sonra kağıdı alıp istediğiniz kızarıklığa ulaşana kadar açık pişirin.
Ben yaklaşık on dakika daha pişirdim.
Fırınlar arasında güç farkı olabileceğinden kontrollü bir pişirme süreci yapılmalıdır.
Arada yağından alıp tavukların üstüne de gezdirebilirsiniz.
Dışı nar, içi pamuk bagetlerimiz servise hazır.

Afiyet olsun.

Fırında Tavuk Baget Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst