Fırında Tavuk Baget

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Tavuk Baget Tanımı İçin Materyaller
12 adet baget
1, 5 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığından biraz az biber salçası
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1, 5 çay kaşığı kekik
4-5 adet patates
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı ılık su
Sıvı yağ
Tuz (arzuya göre)

Fırında Tavuk Baget Tanımı Yapılışı

Öncelikle bagetleri güzelce yıkayalım.
Derin bir kaba 1, 5 yemek kaşığı domates ve 1 tatlı kaşığından biraz az biber salçasını koyalım.
Üzerine kimyon, yoğurt, tuz, kekik, pul biber, sarımsak ve 1 su bardağı suyu ekleyip karıştıralım.
Bagetleri soslayalım ve 5 dk kadar sosta bekletelim.
Patatesleri soyalım ve yıkayalım.
Yağladığımız tepsiye bagetleri dizelim ve ortalarına patatesleri de koyalım.
Bagetten kalan sosu dökelim ve fırında 1 saat kadar pişirelim.
Dilerseniz 1 adet arpacık soğanı dilimleyip fırın tepsisine koyabilirsiniz.
Son olarak yanmaması için yarım çay bardağı suyu da koyabilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun
 
Geri
Üst